View Single Post
Vechi 05.11.2015, 10:12:51
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

In primul rand este, intradevar, o carte care trebuie citita cu mare atentie si fara graba, pentru ca are un volum al informatiei impresionat. Cateva aspecte care mi-au placut. In primul rand structura cartii (fundal istoric-omul si opera-mari teme ale gandirii-cum l-a perceput posteritatea). Iti permite o introducere graduala in contextul, viata si gandirea unui om extraordinar. O parte din ideile sale te surprind, ramai complet uluit de perspectiva sa, necesita timp de gandire ( de exemplul capitolul ,,Taina lui Dumnezeu si taina omului"). Un alt detaliu care m-a uimit a fost analiza in raport de opiniile lui Teodor al Mopsuestiei si ale lui Ioan Singuraticul.Contextul istoric in care a trait este iarasi fascinant. Eu l-am perceput, daca imi este permis paradoxul, drept un om cu o profunzime uluitoare, plin de modestie si sfiala si totusi arzand pt Dumnezeu. Un om sfant cu o sensibilitate extraordinara si care surprindea esentialul in cuvinte clare.

O sa inchei cu un citat din scrierile sale, care mi-a placut foarte mult: ,, Prin iubire a adus EL la existenta lumea, prin iubire o va conduce la existenta ei in timp, prin iubire o va aduce spre aceea prefacere minunata, si tot prin iubire va fi inghitita lumea in marea taina a Celui care a savarsit toate acestea; in iubire se va sfarsi in cele din urma intreaga desfasurare a guvernarii creatiei"
Reply With Quote