Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
|
Un articol excelent, pe care l-ar putea scrie (în esența lui, simplu și la obiect) orice om care mai are încă oarece priză la realitatea din țara noastră. Iar prin realitate nu înțeleg doar starea economică, politichia mizeră și tulburarea chinuită în care își fac veacul majoritatea românilor. Nu, prin realitate înțeleg simțământul lucid al disproporției dintre România visurilor noastre și România pe care credem că o voiește Dumnezeu. Pentru că noi visăm, constrânși din toate părțile, ceea ce Domnul nu ne-a hărăzit, cred eu. Visurile noastre sunt, în cea mai mare parte a lor, manifestări triste ale stării de cădere în care cred că ne aflăm ca nație. Forme nesfârșite ale unor frustrări și dezordini generalizate... Când bisericoși peste măsură, când exaltați de un meci al Stelei, când foarte corecți, mai catolici decât Papa, când excesiv de "miloși" și dispuși la "iertare" sau, poftim astăzi cu Becali, milostivi nevoie mare.... Mi-e limpede, mie unuia, că nu mai știm unde-i nordul, unde-i sudul și cine mai ne este baciul... Starea inimii noastre este una pe care doctorul Dragomir ar putea să o numească aritmie, sincopă sau mai știu eu cum...
Doctore, ce credeți, ne paște vreun infarct, cumva?