View Single Post
Vechi 13.02.2008, 17:56:46
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
iar BOR, de ce anume l-a acuzat? ca asta nu shtiam ca a fost acuzat.... shtiam doar ca a fost scos din cler shi deferit justitziei, dar nu shtiu sa fi fost acuzat de ceva....... ci doar discutzii ale unora shi ale altora....

iar Justitzia lumeasca nu shi-a spus ultimul cuvant caci am intzeles ca a facut recurs la cedo.... deci sa nu ne pripim, nici lumeshte shi nici duhovniceshte dar nici bisericeshte, stimate domnule Mirean.
BOR l-a caterisit, acuzarea avenit in consistoriu, in lipsa, pentru ca "maria-sa" Corogeanu nu a dorit sa se prezinte, desi a fost invitat in repetate randuri.
Iar faptele vorbesc de la sine: incalcarea canoanelor - normele acelea, de care am mai discutat, care sunt de respectat pentru a nu te trezi ca omori, din nestiinta, nepricepere, ba chiar - tragic - cu constiinta ca incerci sa il ajuti, pe careva si tulburi obstea!
Iar ca "acuze" (potrivit canoanelor) ar fi: neacultarea de ierarh (canonic, se anunta ierarhul locului cand este vorba de "indracire"), faptul ca a oficiat un ritual strain de Ortodoxie (legarea mainilor pe cruce, etc), faptul ca arefuzat sa isi explice gestul in cadrul Consistoriului, netrezentandu-se, faptul ca a denigrat, prin declaratii publice, ierarhia (inainte ca acesta sa se pronunte inpotrica sa), apoi faptul ca la lovit pe ierarhul si pe preotii care au venit la manastire sa discute cu el, ca sa nu mai vorbim de limbajul folosit in acesta imprejurare.
Sunt destule motive de caterisire a sa, dar poate fi primit oricand in structura nou infiintata. Are cele mai bune "recomandari".
Nu contest buna sa intentie, dar rezultatele...
Recursul s-a judecat la Bucuresti, pedepsele sunt mai mici. Dar sunt! Daca facea ascultarea de care tot vorbesc eu, nu se ajungea la caterisiri si condamnari!