View Single Post
Vechi 13.02.2008, 18:19:00
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de vsovi
iar BOR, de ce anume l-a acuzat? ca asta nu shtiam ca a fost acuzat.... shtiam doar ca a fost scos din cler shi deferit justitziei, dar nu shtiu sa fi fost acuzat de ceva....... ci doar discutzii ale unora shi ale altora....

iar Justitzia lumeasca nu shi-a spus ultimul cuvant caci am intzeles ca a facut recurs la cedo.... deci sa nu ne pripim, nici lumeshte shi nici duhovniceshte dar nici bisericeshte, stimate domnule Mirean.
BOR l-a caterisit, acuzarea avenit in consistoriu, in lipsa, pentru ca "maria-sa" Corogeanu nu a dorit sa se prezinte, desi a fost invitat in repetate randuri.
Iar faptele vorbesc de la sine: incalcarea canoanelor - normele acelea, de care am mai discutat, care sunt de respectat pentru a nu te trezi ca omori, din nestiinta, nepricepere, ba chiar - tragic - cu constiinta ca incerci sa il ajuti, pe careva si tulburi obstea!
Iar ca "acuze" (potrivit canoanelor) ar fi: neacultarea de ierarh (canonic, se anunta ierarhul locului cand este vorba de "indracire"), faptul ca a oficiat un ritual strain de Ortodoxie (legarea mainilor pe cruce, etc), faptul ca arefuzat sa isi explice gestul in cadrul Consistoriului, netrezentandu-se, faptul ca a denigrat, prin declaratii publice, ierarhia (inainte ca acesta sa se pronunte inpotrica sa), apoi faptul ca la lovit pe ierarhul si pe preotii care au venit la manastire sa discute cu el, ca sa nu mai vorbim de limbajul folosit in acesta imprejurare.
Sunt destule motive de caterisire a sa, dar poate fi primit oricand in structura nou infiintata. Are cele mai bune "recomandari".
Nu contest buna sa intentie, dar rezultatele...
Recursul s-a judecat la Bucuresti, pedepsele sunt mai mici. Dar sunt! Daca facea ascultarea de care tot vorbesc eu, nu se ajungea la caterisiri si condamnari!
Domnule dumneata am impresia ca interpretezi tendentzios,

ce legare de cruce vorbeshti, shi ce ritual?

poi nu a declarat parintele Corogeanu ca dupa spovedanie shi citire, cand era in chilie a inceput sa injure shi atunci a legat-o asha cum au procedat shi medicii la spital, ca doar de acolo shtiau monahiile care au luat-o de la spital, ca el doar a aprobat.

Poi caterisirea se datoreaza atunci neprezentarii la a discuta cu soborul shi nu nerespectarii canoanelor, ca nu shtiam ca atunci cand au scos atatzi shi atatzia ucenici shi sfintzi, adica draci din oameni au ishtiintzat pe ierarhul locului, te referi la staretz eventual, dar el era acolo singur, shi dupa parerea ta asha se proceda, defiecare data cand se facea asha ceva dadeau fuga la Arhiereu? Despre ce canon e vorba sau shi pe acela il interpretezi tendentzios sau rauvoitor... asha cum ai aruncat asha neascultarea de canoane ca o plasa de prins shobolani.... poi domnule neascultarea respectiva de canoane, daca cineva o ridica impotriva fratelui sau nu e facuta de sobor pe principii justitziare, ci pe principiile durerii ca a murit cate un frate, din necunoshtintza sau neshtiintza sau cazut in ispita.

Iar parintele Corogeanu a vorbit cu respect in repetate randuri la adresa BOR pe TV, shi la adresa maimarelui sau, a ierarhului caruia i-a cerut iertare ca un mai mic la mai mare..... deci dumneata nu am habar de unde vorbeshti...

N-a lovit pe nimeni, ci doar nu a lasat la inceput sa intre televiziunea ca la ea acasa... n-am auzit sa fi lovit pe cineva. Nu cumva Mirene incepi sa le infloreshti?

De ce itzi batzi joc de el shi de structura nou infintzata?

S-a judecat recursul la Bucureshti? poi eu vorbeam de cedo.... shi ce sentintze a primit?