View Single Post
Vechi 13.02.2008, 18:51:00
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
ce legare de cruce vorbeshti, shi ce ritual?

poi nu a declarat parintele Corogeanu ca dupa spovedanie shi citire, cand era in chilie a inceput sa injure shi atunci a legat-o asha cum au procedat shi medicii la spital, ca doar de acolo shtiau monahiile care au luat-o de la spital, ca el doar a aprobat.

Poi caterisirea se datoreaza atunci neprezentarii la a discuta cu soborul shi nu nerespectarii canoanelor, ca nu shtiam ca atunci cand au scos atatzi shi atatzia ucenici shi sfintzi, adica draci din oameni au ishtiintzat pe ierarhul locului, te referi la staretz eventual, dar el era acolo singur, shi dupa parerea ta asha se proceda, defiecare data cand se facea asha ceva dadeau fuga la Arhiereu? Despre ce canon e vorba sau shi pe acela il interpretezi tendentzios sau rauvoitor... asha cum ai aruncat asha neascultarea de canoane ca o plasa de prins shobolani.... poi domnule neascultarea respectiva de canoane, daca cineva o ridica impotriva fratelui sau nu e facuta de sobor pe principii justitziare, ci pe principiile durerii ca a murit cate un frate, din necunoshtintza sau neshtiintza sau cazut in ispita.

Iar parintele Corogeanu a vorbit cu respect in repetate randuri la adresa BOR pe TV, shi la adresa maimarelui sau, a ierarhului caruia i-a cerut iertare ca un mai mic la mai mare..... deci dumneata nu am habar de unde vorbeshti...

N-a lovit pe nimeni, ci doar nu a lasat la inceput sa intre televiziunea ca la ea acasa... n-am auzit sa fi lovit pe cineva. Nu cumva Mirene incepi sa le infloreshti?

De ce itzi batzi joc de el shi de structura nou infintzata?

S-a judecat recursul la Bucureshti? poi eu vorbeam de cedo.... shi ce sentintze a primit?
A legat-o de cruce si i-a indesat un prosop in gura, el a declarat asta...
Caterisirea e pentru neascultare, ca si ascultarea e in canoane, dar si pentru practica. Sfintii nu prea aveau ierarhie la care sa se raporteze, dar odata ce ea s-a structurat (vorbin de devenirea istorica), au aparut si canoanele care cer ca astfel de cazuri, suspiciunile de "demonizari" sa fie anuntare ierarhului locului.

Apoi in primele secole, sfintii cam greu "dadeau fuga" la arhiereu, in primul rand ca crestinismul abia atunci se extindea, abia atunci iesea din perioada persecuriilor. Dogma, implicit canoanele abia se cristalizau....

Apoi, Corogeanu a primit oe ierarh si pe preotii care erau cu el la poarta manastirii si nu i-a lasat sa intre. Protopopul a incercat sa "firteze" putin intrarea, mai ales ca era si presa de fata si circul devenea penibil. Aici e momentul in care Corogeanu s-a slobozit la gura si i-a imbrancit pe cei care au venit, poiate gasesc pe net inregistrarea ca sa te convingi ca nu-i infloritura.

N-ai inteles care e treaba cu CEDO... A incercat avocatul sa ameninte (practica arhicunoscuta de intimidare) ca in cazul in care nu se face dreptate merge la CEDO. Dar nu merge. Mai mult, familia Irinei Cornici intentioneaza sa se adrseze acestei instante internationale. Iar procesul penal capata conotatii civile, intrucat familia a inceput sa intreba pe Corogeanu cea afacut cu banii adusi de Irina din Germania. Aici povestea capata accente prea dure, asa ca nu insist.

Nu-mi bat joc de el, departe de mine gandul asta± Din contra, il compatimesc. Iar noua structura am amintit-o in contextul in care ii atrage pe cei care sunt nemultumiti de BOR, asa cum se arata si Corogeanu.