View Single Post
Vechi 10.11.2015, 09:16:53
forever... forever... is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Degeaba tot încercăm să dregem busuiocul, am greșit și gata. Și după ce am făcut o asemenea greșeală (lipsa prezenței unui IPS la locul tragediei cu un cuvânt de mângâirere pentru cei îndurerați și, de ce nu, un cuvânt de învățătură pentru norod), o mai dăm și în atitudini nepotrivite: http://www.activenews.ro/stiri-socia...iserica-126366
Din punctul meu de vedere asta nu este o atitudine potrivită, oricum nu pentru un exemplu bun.
Ce zici, care este misiunea unsului Domnului? Nu cumva să lumineze norodul, să mângâie norodul, să împreună-pătimească cu norodul?
Nu cred că Biserica sau Patriarhul a greșit.
La ce oră sau în ce zi ai fi dorit tu să fie preoții la locul tragediei?
Pentru că au fost și preoți, s-a ținut și slujbă acolo.
Dar, vorba lui Dragoș, nu rescriem noi Moliftelnicul și rânduiala: slujbele se țin la biserică, la cimitir, acasă..
Cei afectați au fost acolo vineri seara - apoi au fost duși la spitale. Deci cum să îi mângâiem la locul accidentului?
Au fost preoți și la spitale, iar unele familii ale celor răniți le-au refuzat prezența.
......
Luminarea norodului nu se face doar într-o zi sau musai prin apariții publice.

Mi se pare binevenită inițiativa de a ține zilnic slujbe la Patriarhie, de la 18.30 - rugăciunile pot face mai mult decât declarațiile.

Vinerea trecută, la Liturghie, a venit un adolescent pe care nu îl mai văzusem și care ne-a întrebat cum se scrie un pomelnic. Deci ceva se mișcă în mintea, sufletul unora - spre Dumnezeu, prin Biserică.

Nu cred că a iubi, a pătimi împreună cu cineva înseamnă musai a-i face pe plac! După cum știi, când păcatul e adânc înrădăcinat, e nevoie de timp și bineînțeles de voința și efortul celui în cauză pentru a scăpa de el.
Nu spun că ar fi mai păcătoși ca noi, dar neștiința, nepăsarea... nu îi ajută pe cei care întorc spatele Bisericii. Dragoste cu sila nu se poate! Adică putem fi atenți și pregătiți să îi primim pe cei care vor să vină "la noi"...putem oferi ajutor, cum s-a și întâmplat. Dar nu-i poți forța să te asculte pe cei care nu vor.
Reply With Quote