View Single Post
Vechi 10.11.2015, 11:28:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Degeaba tot încercăm să dregem busuiocul, am greșit și gata.
Gata ca asa zice presa nu?
Ma asteptam din partea ta la ceva mai mult discernamant.

Și după ce am făcut o asemenea greșeală (lipsa prezenței unui IPS la locul tragediei cu un cuvânt de mângâirere pentru cei îndurerați și, de ce nu, un cuvânt de învățătură pentru norod),

Da?
Si care ar fi fost cuvantul de mangaiere?
Ca s-au dus cu certitudine intr-un loc mai bun. Ca erau tineri. Si frumosi.

Si cuvantul de invatatura?
Ca asculta si el muzica rock. 4 ore pe zi. Fara orele astea de rock e un maimutoi teleghidat in sutana. Si ca o sa dea o directiva ca toti preotii sa asculte minim 4 ore de rock pe zi. Si o ora obligatoriu in biserica, in loc de rugaciunile dinaintea Sf. Liturghii.
Si ca nu e nimic rau sa frecventezi cluburile.
Dar daca poti, sa mai ajungi si la biserica din cand in cand, aprinzi o lumanare si dai fuga la club, sa nu ratezi show -ul.

Ce ziceau atunci? Ca a inebunit Patriarhul.

Uite ce zicea par. Necula cand avea ceva mai multa minte ca acum:

https://www.youtube.com/watch?v=sZlfjzzQ4xc

Ca oricum ai da-o cu oamenii astia, nu e bine.

Citat:
o mai dăm și în atitudini nepotrivite: http://www.activenews.ro/stiri-socia...iserica-126366
Din punctul meu de vedere asta nu este o atitudine potrivită, oricum nu pentru un exemplu bun.
Ba este. Ca e adevarat. Ca daca venea acolo in secunda unu si se ruga, isi aduceau ziaristii aminte de Biblie. De care poti sa-ti aduci si tu aminte. Si care zice asa:

Citat:
1 Luați aminte ca faptele dreptății voastre să nu le faceți înaintea oamenilor ca să fiți văzuți de ei; altfel nu veți avea plată de la Tatăl vostru Cel din ceruri.
2. Deci, când faci milostenie, nu trâmbița înaintea ta, cum fac fățarnicii în sinagogi și pe ulițe, ca să fie slăviți de oameni; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor.
3. Tu însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta,

4. Ca milostenia ta să fie într-ascuns și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.
5. Iar când vă rugați, nu fiți ca fățarnicii cărora le place, prin sinagogi și prin colțurile ulițelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor.
6. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.
Monsenior Robu ce mare branza a facut in afara de act de prezenta?

Dar chiar si asa a aparut un titlu "halucinant": "VIDEO / Monseniorul Ioan Robu, declarații halucinante despre incendiul de la Colectiv: "Nu s-a întâmplat din vina lui Dumnezeu, ci din cauza oamenilor"

Ce a zis el de fapt:

"dar mai cred încă un lucru: nimic nu se întâmplă doar din voința lui Dumnezeu. Ceea ce s-a întâmplat aici a fost din vinovăția oamenilor. De ce să dăm vina pe Dumnezeu? "

Pefect adevarat. Deci unde e partea "halucinanta"?

Citat:
Ce zici, care este misiunea unsului Domnului? Nu cumva să lumineze norodul, să mângâie norodul, să împreună-pătimească cu norodul?
Si ai tu certitudinea ca n-a facut asta?
Sau "norodul" reprezinta presa si urlatorii de serviciu?
Pe astia nu-i alina nimeni.

Citat:
Și ca să mă înțelegi mai bine, am să redau atitudinea pe care eu o consider cea mai potrivită față de acest incident: "Nouă nu ne este dat a-i judeca pe acei tineri. Pe noi, cei care suntem părinții lor, ar trebui să ne judecăm pentru a vedea dacă am făcut tot ce este posibil pentru ca ei să nu își petreacă timpul într-o asemenea locație. ... Eu nu îi învinuiesc pe ei, ci mă învinuiesc pe mine pentru că eu sunt acela care nu i-am luat întodeauna de mână să îi duc pe calea Raiului" IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.
Si in afara de declaratia de presa ce a mai facut?
Tu daca erai in situatia sa ai un copil acolo sau un prieten, cu ce te incalzea asta?

Nu stiu daca realizezi, dar din spusele alea transpare mai degraba o condamnare decat o mangaiere.

Tinerii aia nu erau pe calea Raiului, erau pe drumul spre Iad si avand in vedere ca au murit pe drumul asta, unde crezi ca puteau ajunge?

Citat:
Acum înțelegi de ce Patriarhul și-a cerut iertare?
Da, ca sa linisteasca cat de cat apele pe care altii le-au agitat cu motive inventate.

In timp ce aia care au supravietuit incendiului mureau din cauza ca niste spagari au facut o unitate de arsi inutilizabila iar unuia dintre ei i s-au dat victimile pe mana, masa de manevra cu buletin de Bucuresti (care ii face destepti) tipau in strada sa faca Biserica spitale.

Last edited by AlinB; 10.11.2015 at 11:46:32.
Reply With Quote