Era in vara anului 1993,locuiam undeva intr-un sat din Moldova si eram in scoala generala. Dupa introducerea religiei in scoala si venirea preotului la scoala pentru ora de religie am fost foarte mult atras de biserica.Mergeam mai tot timpul la biserica si eram baiat de altar.Imi doream foarte mult sa intru la seminar.Dar stiti cum e: la tara scoala se face mai greu iar desi la scoala eram un as dupaamiaza parintii ma puneau sa-i ajut si la treburile gospodaresti.In vara anului 1993 am dat examen la seminarul teologic de la Neamt si am picat.Un an am urmat cursurile unei scoli complementare.Tatal meu insa se purta foarte urat cu mine pentru ca eram prea neandemanatic.In vara anului 1994 am dat examen la seminarul teologic de la Dorohoi judetul Botosani desi nu eram pregatit aproape deloc si am picat din nou.
Dupa acel iulie au inceput pentru mine zile de cosmar. Ziua ma lua la munca campului iar seara veneam acasa si invatam. El imi reprosa mereu ,,ca de ce mai invat ca doar nu mai dau examen " eu insa mai speram.Aprindeam lumina si invatam iar cand auzeam usa camerei lui stingeam si puneam cartea sub cap facandu-ma ca dorm.Prin august am fost pus sa pazesc bostanaria. La margine era porumb.Acolo in porumb mi-am facut un mic altar dintr-o piatra pe care am asezat o cruce facuta din doua bete si ma rugam lui Dumnezeu batandu-mi pieptul cu o piatra asa cum citisem eu in carti ca au facut unii oameni imbunatatiti.
Pe la sfarsitul lui august, intr-o noapte cand dormeam undeva sus pe o constructie de scanduri am auzit un glas:
- Lasa, lasa ca mai ai 3 saptamani si scapi.
M-am trezit am crezut ca a fost un vis,sfarsitul celor 3 saptamani era 15 septembrie, prima zi de scoala.Era saptamana inscrierilor, locuri vacante ramasesera pe la licee dar eu nu m-am dus sa ma mai inscriu.Era sambata dupaamiaza cand vine un cumnat cu masina si zice:,,-da-mi dosarul sa te inscriu la liceu ca au ramas locuri" ii zic ,,- dute in cutare loc si i-al " asa a facut si m-a inscris la liceu in ,, ceasul al 12_lea" cum ar veni.Duminica nu era slujba la noi in sat ,ca preotul nostru slujea in doua sate.Am deschis caietul de comentarii si am invatat: Puiul de I Alexandru Bratescu Voinesti, iar la matematica ceva exercitii cu fractii periodice.Marti am dat examen la Limba Romana si imi pica,, Puiul de Bratescu Voinesti" iar joi la matematica am avut exercitii cu fractii periodice.Am luat examenul, am intrat la liceu, s-a gasit si un frate care sa ma tina la el. Pe 15 septembrie incepea pentru mine o noua viata.
Data viitoare o sa va povestesc o alta intamplare minunata din viata mea.
|