Citat:
În prealabil postat de eremieb
Buna ziua. Sunt un tanar de 18 ani si imi place sa filozofez. Uitai ce am gasit:
Ipoteza:
A: Despre Dumnezeu
1. Dumnezeu este bun
2. Dumnezeu este corect
3. Dumnezeu este atotputernic( poate face orice)
4. Dumnezeu gandeste la cel putin rationamentul meu( adica Dumnezeu e mai destept decat mine:) )
5. Dumnezeu nu vrea ca noi, oamenii, sa ajungem in iad
B: Din Biblie
1. Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva
2. Ei au pacatuit
3. Dumnezeu i-a alungat din rai
4. Totii oamenii din vechiul testament dupa ce au murit s-au dus in iad - orice ar fi facut fie bine fie rau
5. Iadul e rau
Rationament
Orice om din vechiul testament, chiar daca a facut bine sau rau s-a dus in iad. Chiar daca si-a dedicat toata viata lui Dumnezeu facand lucruri bune, pastrand dreapta credinta, ascultand TOT CE DUMNEZEU I-A SPUS CA E BINE.
Ei, dar cum a ajuns acest om pe pamant? El a ajuns aici prin voia lui Dumnezeu, daca Dumnezeu nu vroia ca acel suflet sa vina pe pamant atunci nu venea(A.3).
Dar cum acel suflet VA AJUNGE ORICUM IN IAD si DUMNEZEU VREA CA ACEL SUFLET SA VINA PE PAMANT atunci => DUMNEZEU A TRIMIS ZECI DE OAMENI IN IAD.
Cum poate un Dumnezeu corect sa trimita zeci de oameni in iad, fara sa nu le dea nici o sansa sa ajunga in rai? Cum poate un dumnezeu corect sa lase un suflet nevinovat( cei care chiar l-au ascultat in vechiul testament ) sa se duca chiar si pentru o secunda in iad?
--------------------------
Tin sa mentionez ca eu cred tot ce am spus in ipoteza despre Dumnezeu.
As vrea un raspuns clar, corect, care sa respecte un rationament matematic. Nu vreau dogma religioasa( crede si nu cerceta, sau Dumnezeu stie mai bine)
Va multumesc anticipat.
|
Este corect sa-l cunoastem pe Dumnezeu asa cum se descopera El in Cuvantul sau. Altfel, riscam sa ne facem un dumnezeu dupa chipul si asemanarea noastra. Intelepciunea Lui nu se poate compara cu a noastra, dar putem intelege caile sale si sa ne minunam de ele (Iasaia cap. 55:8-9"Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul. Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat de sus sunt caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre"). Asta nu exclude nicicum logica noastra ci ne deschide mult orizontul gandirii.
Nimeni din Vechil Testament nu a ajuns in iad. A fost pierdut (deocamdata) raiul si viata vesnica, dar Isus Hristos a murit pentru noi ca sa le putem recapata. Dar sa revenim la subiect. Trei persoane din Vechiul Testament au ajuns la cer: Enoh, Ilie (luati in timpul vietii lor pamantesti) si Moise (pe muntele schimbarii la fata, Mantuitorul s-a intalnit cu acesti trei credinciosi). Ceilalti (nu stiu daca toti) sunt morti pur si simplu. Moartea este caracterizata ca o stare de somn in care nu este "nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune" (Eclesiastul:cap. 9:10). De asemenea, mortii nu au nici o legatura cu Dumnezeu (Psalmul 6:5 "Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor?", Ps 88:11-12, Ps 115:17 etc). De exemplu, in Faptele Apostolilor cap 2: 29 si 34, se arata ca patriarhul David (om al Vechiului Testament) nu s-a suit la ceruri ci "a murit si a fost ingropat; si mormantul lui este in mijlocul nostru pana in ziua de astazi"). Ce se va intampla cu cei morti, si din Vechiul si din Noul Testament? Vor fi inviati si se vor infatisa inaintea tronului de judecata (2 Corinteni cap. 5:10, "Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut cand traia in trup"). Abia dupa aceea putem vorbi despre iad sau rai, despre pedeapsa vesnica sau viata vesnica. Totul mi se pare logic si Biblia prezinta aceste lucruri in acest fel. Ar mai fi multe de lamurit, dar daca vom "cerceta Scripturile" cu duhul adevarului le vom intelege.