Citat:
În prealabil postat de cos
Eu am in familie protestanti. Si mai cunosc calugari de renume din tara de pe Athos care se poarta cu ei de parca ar fi ortodocsi. Nu-i blesteama ca voi, nu-i dispretuiesc, nu le arata tot timpul unde gresesc (si zau ca stiu mai mult decit noi toti de aici). Dar probabil sint si ei niste rataciti
Este si normal ca acei calugari sa-i considere frati pentru ca au cum si ce sa le arate din ortodoxie si la Stavropoleos sunt niste franciscani (oare?!) si au ce vedea, au venit sa se convinga si poate cu ajutorul lui Dzeu vor trece la ortodoxie. Nu dispretuieste nimeni, dar tocmai faptul ca nu prea se vede nimic in noi ortodox ii indeparteaza si mai mult si decat sa mai fac eu pe ortodoxul si sa nu vada nimic la mine si sa zica am vorbit cu un ortodox zici ca era din tabla, mai bine ii las si imi vad de sufletelul meu, bine vreo 2 intrebari incuietoare tot le pun, macar sa le dea de gandit...mai intai sa inlaturam sectarismul din noi ca altfel nu putem da altora ce noi nu avem
|
Am fost ortodox si acum fac parte dintr-o biserica neoprotestanta. Respectam pe credinciosii din toate bisericile si cultele. Cred cu tarie ca printre cei mantuiti vor fi si ortodocsi si catolici si neoprotestanti si altii. Dumnezeu va sti sa ne judece dupa lumina pe care am primit-o si dupa alegerile noastre. Nimeni nu va avea pe frunte vre-o eticheta pe care sa scrie ce a fost si dupa care Dumnezeu sa-l judece.
Pana acum nu am primit nici o intrebare incuietoare (doar fel si fel de acuzatii fara nici un fundament). As raspunde cu mare placere la niste intrebari. Ma pun la dispozitie. Nu ma vor supara nici intrebarile jignitoare.