View Single Post
Vechi 12.11.2015, 23:36:26
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

INCENDIUL din Colectiv, așa cum a fost trăit de una dintre victime: "Simțea deja cum îl călcau oamenii în picioare. Fusese copt la 1000 de grade Celsius, însă hainele îi rămăseseră aproape intacte" -
La câteva zile după ce vedeta TV Cabral a scris un mesaj emoționant despre unul dintre prietenii săi, fotograful Alexandru Chelba, care se lupta pentru viață pe patul de spital, în urma rănilor suferite în incendiul din clubul Colectiv, soția lui Cabral, Andreea Ibacka, a scris, joi, un articol în memoria lui Alex, care a decedat după șapte zile de la producerea incendiului.

Fotograful Alex Chelba, care a fost un colaborator al blogului andreeapatrascu.ro, s-a aflat în clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie, el suferind arsuri de gradul 2 și 3 pe 30 la sută din suprafața corpului în incendiul declanșat în acea seară. El a fost scos din club și transportat la spital, de unde și-a sunat prietenii spunându-le că este bine, însă în scurt timp starea sa s-a înrăutățit, iar pe data de 7 noiembrie fotograful în vârstă de 33 de ani a decedat.

Andreea Pătrașcu Ibacka scrie în articolul intitulat "In memoriam Alex Chelba #colectiv" că a dorit să publice acest material pentru a-i prezenta povestea acestuia "într-un spațiu care i-a fost atât de familiar" și pentru a le arăta oamenilor cine a fost Alex Chelba.

"Mi-am făcut curaj să scriu abia astăzi, fiindca nu mi-am propus nicio secundă să caut gloria cu povestea lui tristă. Aș fi așternut-o pe hârtie încă din prima zi, daca lucrurile ar fi stat altfel. Însă o fac acum - la momentul in care realizez că nu-mi rămân prea multe de făcut pentru Alex - fiindca n-aș putea merge mai departe fără să-ți dezvălui cine a fost el. Cu atât mai mult cu cât spațiul acesta virtual i-a aparținut, cumva, și lui", scrie soția lui Cabral.

Actrița menționează că povestește totul din perspectiva prietenului ei, care s-a aflat în club în acea seară pentru a filma concertul celor de la Goodbye to Gravity, Alex Chelba fiind surprins într-o imagine în momentul în care își aranja camera de filmat cu doar câteva secunde înainte de declanșarea incendiului.