Citat:
În prealabil postat de ancah
"Iata de ce nu se mantuiesc sectantii: intai, pentru ca ei au devenit hulitori ai Duhului Sfant, necinstind pe Sfanta Treime, in diferite feluri. Pentru ca, odata ce au lepadat Sfintele Taine, Soboarele ecumenice si Crezul, inseamna ca au lepadat toata invatatura Mantuitorului, iar ca dovada este faptul ca la nici o secta nu s-a ajuns la marimea sfinteniei, ca sa se faca vreun sfant. Nici chiar pe Maica Domnului n-o considera sfanta si nu o preacinstesc. Deci, sunt destule motive pentru care ei nu se mantuiesc.
din Site-ul Parohiei Ortodoxe Măcin 4"
Stiind acest lucru, cine se va mai simti atras de secte?
|
Nu stiu la cine te referi cand spui ca sectantii nu se mantuiesc pentru ca nu cred in Sfanta Treime sau ca au devenit hulitori ai Duhului Sfant. Eu pot sa-ti vorbesc despre cel trei confesiuni religioase care sigur nu se incadreaza aici: baptistii, penticostaliii si adventistii. Acestia cred in Sfanta Treime (Tatal, Fiul si Duhul Sfant). Referitor la Sfintele Taine: aceasta expresie este in contradictie cu Sfanta Scriptura. Cand o biserica are prea multe taine nu mai da loc la cunoastere. In Noul Testament am gasit de cca 17 ori cuvantul "taina". Dar, aproape de fiecare data (cu o exceptie) se vorbea despre "taina care va fost cunoscuta" sau "taina pe care am fost trimis sa o dazvalui" sau "taina pe care trebuie sa o stiti" sau "iata, va spun o taina" (1 Corinteni cap.15:51), etc. Eu cunosc doar doua taine: taina faradelegii (cum a putut pacatul sa patrunda intr-o lume creata perfect de Dumnezeu?) si taina umilintei (cum a putut Fiul lui Dumnezeu sa coboare in aceasta lume mizerabila si sa moara pentru noi?). In rest, totul ne este dezvaluit de Dumnezeu in Cuvantul sau.