Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Actualul Consiliu local a avut mai mult de 3 ani la dispoziție să îndrepte lucrurile. Nu a făcut-o. Este vorba fie de neglijență, fie de corupție.
|
Într-adevăr.
Tocmai despre asta e vorba în mai toate activitățile care se desfășoară în România noastră, indiferent că e vorba de instituțiile statului sau de domeniul privat.
Neglijența, corupția, lipsa de pregătire umană, egoismul, împătimirile de tot soiul, caracteropatiile etc. etc.
În orice caz, doar cu măsuri politice și administrative nu putem ieși din starea în care ne aflăm ca țară, ca popor. Nu economia politică e soluția pentru un popor mutilat sufletește!
Îmi pare tot mai evident că românii nu vor cu nici un chip să se privească pe ei înșiși altfel decât cu îngâmfare tâmpă și cu aerul că sunt nedreptățiți... Căutăm revoluții exterioare și rezolvări facile în planul tuturor deșertăciunilor lumești și nimic nu ne poate convinge să cerem ajutor pentru o revoluție interioară,sufletească mai întâi, singura care ne-ar deschide ochii și puterile spre o altfel de viață personală și colectivă.
Îmi pare rău să spun dar eu cred că noi românii nu (mai) suntem copiii Iubirii, Adevărului și Luminii. Așa cum se dezvăluie lucrurile suntem fiii întunericului și ai urii. Și trăim în și din minciună - chit că ea are, precum se vede și azi, picioarele mereu scurte. Dar nu voim să învățăm să trăim fără ea.