Domnule Mirean,
Poi dumneat vorbeshti ca banii i-ar fi luat Parintele Corogeanu, poi nu a zis pe TV cand era shi fratele ei de fatza ca aceshtia dupa ce au venit din germania de la ceva munca, au stat pe la un patron care i-au luat totzi banii? De unde shtii dumneata ca i-a luat el?
Deci e clar, Parintele Corogeanu a primit ierarhul dar a oprit presa, shi nu asha se procedeaza? ce treaba avea acolo presa, au ei dreptul sa-tzi intre in casa sa te filmeze ca la ei acasa? nu mi se pare corect, deci el a procedat bine, sau ce preotzii s-au dus acolo ca sa-l fortzeze sa primeasca a fi abuzat? Nu cred, dumneata spui lucruri ciudate.....
Am auzit ca Avocatul parintelui Corogeanu v-a face recurs shi nu familia Irinei, ca e shi culmea, cand primeshti 7 ani de temnitza pentru fapte neconcludente sa vrea familia sa te puna shi la zid? Poi ei sunt nedreptatzitzi de sentintza, Corogeanu shi monahiile, shi ei merg la CEDO ca asha am auzit, ei fac recurs, shi dumneata vorbeai doar de sentintza asta de la noi, pe care n-o mai comentez, ca e treaba ei shi se reformeaza ea cum s-o putea...
Dar nu shtiu ce vorbeshti, ca nu era vorba de nici o cruce, ci erau doua lemne nelegate unul de altul, ci unul era pus orizontal shi legata la maini iar cel vertical nu shtiu cum au legato monahiile CA ASHA AU VAZUT IN SPITAL, pricepi domnule?
Iar acest lucru s-a intamplat in ultima noapte cand a intrat in criza de injuraturi shi manie shi shi-a ieshit din mintzi, deci puteau sa o lege la fel de bine de ushe, de scaun, de pat, intamplarea a facut s-o lege de doua lemne despartzite care in mintea unora formau o cruce pentru practici de exorcizare, e aberant, shi legarea respectiva s-a intamplat dupa spovedanie, dupa rugaciuni, seara, cand s-a facut noapte shi a inceput sa strige shi sa faca scandal, shi intr-o manastire shtii foarte bine ca nu e voie... deci ce tot vorbesti despre o practica bisericeasca, un ritual, ca defapt este vorba despre o practica medicala, se pune camashe de fortza shi calush, asha cum au gasit-o monahiile in spitalul de boli nervoase, deci pricepi domnule mirean?
Insinuare ca ar fi dorit sa apartzina de alta biserica eretica shi nou infintzata vine de la domnia ta, ca ei shi-a cerut iertare ierarhului in repetate randuri shi pe TV shi atunci cand te nemultzumeshti shi te revoltzi shi te despartzi, nu-tzi mai ceri iertare de la nimeni, deci ma intreb de ce insinuezi astfel de lucruri?
Deci domnule Mirean, iarta-ma ca ma aflu intr-un fel de aparator a parintelui Corogeanu, dar defapt nu-l apar ca nu ma intereseaza persoana lui, doar incerc sa relatez faptele asha cum sunt, asha cum le-am auzit shi vazut prin media (TV shi ziare) shi din ce au declarat ei, shi nu mi se pare ca ar fi greshit cu mai nimic, shtii dumneata ce e aia mai nimic? mai nimic nu a greshit ca totul este escaladare mediatica ce face din tzantzar armasar.... Doar neascultarea eventual imi da de gandit, ca nu s-a prezentat la audierile sinodale, shi atunci probabil de aia o fi fost caterisit, dar astea sunt problemele bisericeshti, shi nu le socotesc in vre-un fel, dar daca nu s-a prezentat, nu inseamna nimic, inseamna ca fie nu s-a putut prezenta, fie de frica sa nu il gaseasca in vre-un fel vinovat pe nedrept, fie pentru ca Hristos nu s-a aparat, fie pentru a nu crea cearta, o fi avut el motivele lui shi nu vreau sa-l judec pentru asta, deci pana la urma neascultarea de canoane este defapt neascultarea de a se prezenta in fatza discutziilor sinodale.... da, o neascultare, care are o urmare fireasca, dar pentru aceasta neascultare nu inseamna ca este un criminal sau ca ar fi greshit in vre-o practica barbara asha cum insinueaza massmedia, ca tot ce a facut neobarbar a fost sa faca asha cum se face la spital in caz de criza... iar dumneata insinuezi ca era shi hotz shi criminal.... poi domnule, dumneata shtii ca la manastirea aia, nu aveau nici electrica, shi nici apa, shi nici un ierarh nu trecea pe acolo shi era singur cu cateva sate shi s-a descurcat shi el cum a putut? Un fost fotbalist, care a lasat toate sa lucreze pentru Hristos, dumneata il faci shi criminal shi hotz, doar ca nu s-a prezentat la audieri? Daca nu a putut, pur shi simplu s-a speriat shi nu a putut, sau dumneata crezi ca totzi sunt asha de de stapani shi de curajoshi cand el se infricoshase pe drept in fatza Stapanului Dumnezeu?
deci sa fim serioshi, mai Mirene, ca chiar daca a fost caterisit pe drept sau pe nedrept, pentru o mica neascultare, asta nu inseamna ca e chiar asha de vinovat cum il prezintzi dumneata, iar caterisirea o fi fost mai mult pentru a lasa sa se pronuntze justitzia deci sinodul nu atat l-a Caterisit pentru neascultare asha cum insinuezi dumneata cit pentru a lasa poarta deschisa ca justitzia sa poata sa-shi faca datoria, sa ancheteze, sa stranga dovezi shi sa le dezbata... Sinodul nu l-a exclus pentru fapte din moment ce nu l-a audiat shi nu a avut martori shi aparare..... deci insinuezi numai lucruri care tind a fi considerate ca le faci tendentzios cu o anumita patima.... de ce se intampla astea? shi eu ma intreb.... sa fie efectul minciunii de 95% de prin TV shi massmedia care itzi intereshte argumentele shi dovezile... false dumnule....
hai sa fi sanatos mai Mirene.... dar inca nu s-a terminat, ca precis merge la cedo.... ca noi facem procese pentru ziare shi TV shi nu pentru o oarecare dreptate.... ca oricum doar la Hristos e Dreptate.... restul e vraishte.
|