Astia nu au nimic in cap bai nene.
Organizatia ISIS nu loveste doar in crestinism ci si in islamism. Tocmai pentru ca asta este reactia dorita de creatorii sai - ca toti islamistii sunt rai ( si mai apoi ca toti oamenii religiosi sunt rai ).
Daca erau toti asa cum sunt cei din ISIS, nu mai aveam crestini in Siria sau Egipt de peste 1000 de ani. Nu mai vorbim de faptul ca si-au facut de cap si pe aici vreo cateva sute de ani. Si dincolo de relele pe care le-au facut, ne-au lasat totusi bisericile si credinta in pace. Sigur, nu ne-au lasat sa construim biserici prea mari, dar alea mititele asa cum erau si-au facut treaba.
Mi-a placut mesajul unei fete de pe facebook :
Sunt unele momente in viata in care cuvintele se impletesc in barba gandurilor asa cum o fac lacrimile cand coboara de pe obraji. Sunt momente in viata asta cand frica si neputinta dar si remuscarile ca poate ai facut prea putin, iti ingenunchiaza sufletul.
Dupa noaptea de vineri, mintea mea a ramas incremenita iar starea mea de umblet intre doua lumi, s-a oprit in momentul in care mi-am surprins copiii uitandu-se la stiri. Au stins cu repeziciune si fastaceala televizorul si intrebandu-i de ce, imi raspund: "nu, anne, nu deschide, iar o sa plangi". Eu nu stiam cum sa-i pregatesc pe ei, ei nu stiau cum sa ma protejeze pe mine. Stiu ca toti ne gandim la ziua de maine.
La ce va fi cu mostenirea valorilor, a culturii, a idealurilor, a traiului impreuna. Dar ziua de maine e cea pe care astazi, noi, o construim copiilor nostri. Si tare mi-e rusine pt tot ceea ce nu am facut! Nu asta e lumea pe care mi-am dorit-o pt ei! Gandul meu e catre toti - dar durerea am simtit-o privindu-mi copiii in ochi. Prin ianuarie, au auzit ca la Paris niste musulmani au ucis cu sange rece alti oameni.
Au raspuns si ei ca cei care au ucis nu pot fi musulmani "Sunt niste criminali" au spus baietelul si fetita mea. "Nu-i adevarat. Erau musulmani teroristi"- le-au raspuns ceilalti copii. Cate ore de explicatii, cate nopti de sughitz in perna, cate rugaciuni disperate sa indrepti catre Dzeu sa poti sa stergi acuzatii grele si inceputuri de stigmat din mintea si sufletul unor copii? Mi-as scrie pe frunte si piept ca nu asta e lumea pe care mi-am dorit-o!
Cand a fost acum o luna atentatul la Ankara, printre tinerii ucisi la marsul pt pace, au murit si 3 francezi. Venise sa-i sustina pe prietenii lor, kurzi , musulmani. Absolut normal. Au pierit facuti bucati alaturi de prietenii lor. Mama tinerilor musulmani ucisi urla din tot strafundul inimii ei pe holurile spitalului "au murit copiii aceia straini, ce le spunem noi parintilor lor? Au murit si ai nostri dar noi suntem invatati cu moartea, dar ei...ei sunt straini, ce le spunem noi acum?" In cultura islamica - "strainul" are un loc aparte. Ca e musafir sau vecinul de alta religie, ca e gazda din alta tara in drumul nostru, strainul e cel pe care doar il cinstesti, il onorezi si renunti la bucata ta de paine pt el. Ce transformari ne-au adus aici? Unii dintre noi, de-aia nu mai spunem nimic despre Baghdad, Beirut, Suruc, Siria, Myanmar sau Kuweit. Ne-am invatat cu moartea. La noi se moare...
Necazul cu ISIS e ca oamenii care i-au creat si-i finanteaza sunt cel putin atei. Ca sa nu spun ca-s satanisti de-a dreptul. Nu ca ar crede intr-un alt Dumnezeu.
|