Citat:
În prealabil postat de AlinB
Intreba-te ce ar fi facut "sfanta" Inchizitie daca ar fi trait caricaturistii aia mai devreme cu cateva secole.
SI cu certitudine ar face si acum daca ar mai avea puterea care a avut-o atunci.
Ah, stiu ..le-ar fi inscenat un proces in care aveau dreptul sa recunoasca tot sau sa fie torturati pana o fac.
Romano-Catolicismul este exact exemplul de care e nevoie, ca nu e nevoie ca fondatorul religiei sa ceara "razboaie sfinte" ca unii din pretinsii sai urmasi sa se dedea la tot felul de acte de cruzime si salbaticie.
|
Tipul acesta de dialog imi da o senzatie de ireal. Omule, eu vorbesc de terorismul de acum. De razboaiele de acum. Te bucuri ? Hodie mihi, cras tibi! Cand vor incepe atentatele la Bucuresti, lucru care se va intampla mai devreme sau mai tarziu, la primii zeci de morti eu am sa-ti spun ca e absolut normal, ca nu e decat o dreapta razbunare si o consecinta directa a ce au facut ortodocsii. Am sa-ti dau si exemple cu faptuirile predecesorului lui Putin, Ivan cel Groaznic, contra musulmanilor. Iar intre atentatele de atunci, cu 19 morti la Caru cu Bere, 89 la Sala Palatului etc si felul odios si criminal in care s-a purtat voievodul Stefan cel Mare (facut in mod comic sfant de catre BOR) la Podul Inalt impotriva saracilor turci care ne doreau pacea si prietenia, voi face o stransa si logica legatura.