Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Citat:
În prealabil postat de Dia20_diana
Dar cu doctorii care efectueaza avorturile, ei pot fi acuzati de crima? sau pur si simplu se poate considera ca isi fac meseria? Toata lumea le acuza pe femeile care avorteaza,dar doctorii ce parte de vina au?
|
Ginecologii au dreptul sa aleaga daca fac sau nu avort. Unii sunt credinciosi si nu fac. Altii- banuiesc ca ii atrag banii, ca nu duc lipsa de clientela. Legal nu sunt criminali, pentru ca nu incalca vreo lege. Si daca intrebi daca NOI avem dreptul sa ii judecam, din cate stiu eu, noi ortodocsii nu avem acest drept.
|
Apropo de a judeca, am avut parte de o intamplare foarte neplacuta ieri. Am facut o cadere de calciu in metrou,eram in prima zi a menstruatiei si nu ma mai puteam tine pe picioare asa ca l-am sunat pe fratele meu sa ma astepte pe peron. Si cum mergeam sprijinita de el si eram palida, pe strada o femeie tipa la mine "ce ai facut de nu te mai poti tine pe picioare?" cu o rautate in vocea ei, ceva de nedescris. Bunul simt si starea de rau m-au facut sa nu raspund....nu mi se pare normala atitudinea de ostilitate fata de cele care recurg la avort(aici vb de la general, pentru ca in cazul meu nu a fost vorba de asa ceva). Si chiar daca as fi fost slabita in urma unui avort, nu are nimeni dreptul sa ma judece si sa ma agreseze verbal(asa m-am simtit). Este vorba in primul rand de educatie