View Single Post
Vechi 21.11.2015, 16:45:44
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Toate procesele mentale conceptuale sunt imaginative, fara exceptie.
Procesele mentale conceptuale virtualizeaza realitatea perceputa prin simturi, pe baza unor triggeri (cuvinte/semnaturi grafice, sonore, tactile, vizuale, gustative).
In particular, toate procesele mentale religioase sunt pur imaginative - indiferent de religie, cult, secta - amorsate de un compendiu de cuvinte si rationamente.
Ceea ce face diferenta calitativa este conceptualitatea care reflecta intr-un mod corect ceea ce este.
Contemplativ, omul poate astfel sa se ridice de la simturi la o perceptie intelegatoare a realitatii, sa o vada corect dincolo de simturi.
De fapt aceasta este filozofia din religia budista (poate si alte religii orientale), cu realitatea subiectiva ce depinde de modul de perceptie al fiecaruia. O invatatura complet gresita, opusa celei in care vede lucrurile crestinismul. Era o povestire despre aceasta filozofie budista, cu un elefant si unii legati la ochi, fiecare simtind doar ceea ce papaiau (coada, trompa, piciorul, etc.)
E adevarat ce spui de simturi, dar acestea se rezuma la senzatii si parerile subiective. De exemplu cuiva ii plac cartofii prajiti, altuia spaghetele, depinde de gust. Sau unuia o culoare sau alta.
In schimb realitatea este obiectiva, nu depinde de parerea cuiva. Un calculator este asa cum este, nu se transforma in functie de cine il priveste. Doar ingerii cazuti dau perceptii false a realitatii, stari alterate de constiinta (adica false viziuni). Budismul cu asta se ocupa, obtinerea unor astfel de stari, date de ingerii cazuti, adica budismul este o indracire (asa cum crestinismul-ortodox propovaduieste si realizeaza indumnezeirea). Asta daca vrei sa intelegi sa religia pe care o propagi tu este complet eronata, e o otrava ceea ce spui, nu te mia otravi singur si nu-i otravi nici pe altii. Am studiat si eu aceste religii, am citit cartile cu yoginii tibetani si altele. Doar din perspectiva crestinismului intelegi adevarul si ce e cu aceste false religii pe care tu le crezi mult superioare.
Reply With Quote