View Single Post
Vechi 27.11.2015, 21:54:25
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

ugăciune Câtre Preasfânta Născătoare de DUMNEZEU
a Nomofilaxului Ioan Diaconul Evghenicos, frate al lui Marcu Efeseanul

Maică a lui DUMNEZEU Preacurată , pentru că decât Numirea aceasta , nu pot să aflu și să-ți aduc Tie alta mai bună , mai aleasă și mai Dumnezeiască , Maică a lui DUMNEZEU , Pururea Fecioară , Curată și cu totul Curată și Preacurată , atât cu Mintea , cât și cu Cuvântul , cu Duhul și cu Trupul . Ceea ce pe Cuvântul și DUMNEZEU Cel Curat și Preacurat , pe Domnul nostru Iisus Hristos , din Preacuratele Tale Sângerări , fără de materie Fiind și fără de trup , L-ai Intrupat și cu Adevărat omenesc Trup L-ai Imprumutat , prin Covârșirea Faptei Bune , Infricoșător și mai Presus de cuvânt Lăcaș Te-ai Făcut al Celui ce pentru noi , oamenii , și pentru a noastră Mântuire , Bine a Voit a Pleca Cerurile și a Se Pogorî către ticăloșia noastră .
Născătoare de DUMNEZEU cu totul Fără Prihană , Cea Preacurataă și Neîntinată , atât cu Purtarea , cât și cu Viața și cu Cuvântul , și mai Neprihănită decât toată Zidirea cea curată , Gândită sau Simțită .
Născătoare de DUMNEZEU cu totul Neîntinată .
Născătoare de DUMNEZEU cu totul Lăudată , Cea cu Nume de Doamnă , cu multe Nume și cu Mari Nume Numită , Toată Luminată , Toată Sfântă , Toată cu Daruri Dăruită .
Mireasă Nenuntită și Maică a lui DUMNEZEU Fecioară , mai Desfătată decât Cerurile , mai Strălucită decât soarele , mai Cinstită decât toate zidirile , mai Sfântă decât Heruvimii , mai Slăvită decât Serafimii , Stăpână a Ingerilor , Doamnă a Lumii , Bună și cu totul Bună și Lăcaș Preabun al lui DUMNEZEU Celui Singur Bun și Preabun .
Primește ca O Milostivă , cu Dragoste , această mică și smerită mulțumire , făcută după putere , Ceea ce Ești Inchinată totdeauna de Toată Zidirea și Ai Stăpânire peste toate .
Primește cu Blândețe rugăciunea de rob , Ceea ce , Fiind de O Rudenie cu oamenii , Stii cu deadinsul neputința firii omenești și Ești Iubitoare a tuturor , Purtându-le de grijă și Cercetăndu-i , Preamilostivo .
Ascultă-mâ pe mine , Preadulce Stăpâna mea .
Preasfântă de DUMNEZEU Născătoare , de DUMNEZEU Impodobită și cu Daruri de DUMNEZEU Dăruită , Cea Care din fire , Asemenea lui DUMNEZEU , Ai Blândețe , Seninătate , Bunăvoință și Bunătate , Impărăteasă Care cu Strălucire Stai Pururea de-a Dreapta lui DUMNEZU Celui Blând și Bun , Care Ești Impodobită cu haina de aur a Sfintelor Fapte Bune și cu multe feluri de Daruri ale Sfântului Duh .
Ceea ce peste toate Domnești și pretutindeni Ajungi și toate le Poți , ca O Maică a Atotputernicului DUMNEZEU , și pe toți cei din nevoi îi Mângâi și de ispite îi Slobozești și necazurile le Ușurezi , Ușurează , rogu-mă, și sarcina cea grea a păcatelor mele , a păcătosului și netrebnicului robului Tău , pentru care ispitele cele lumești vin asupră-mi , și toate fărădelegile mele Spală-le prin vărsarea lacrimilor mele .
Ceea ce L-Ai Născut pe Mielul lui DUMNEZEU , Cel ce Ridică păcatul Lumii , Ridică împietrirea minții mele celei iubitoare de păcat .
Dă sufletului meu umilință și ochilor mei izvoare de lacrimi și plâns făcător de bucurie .
Izbăvește-mă , Stăpâna mea Preasfântă , de smintelile celui viclean și de nesuferitele ispite lumești întru care din tânără vârstă am căzut , și inima mea , care de nenumărate scârbe și necazuri și primejdii este de-a pururea stăpânită , o Mângâie și o Vindecă , Mângâierea Cea Dulce a Lumii , Nădejdea celor deznădăjduiți . Ajutorul celor neajutorați și frica de Dumnezeu și Dragostea Lui într-însa sălășluind-o , și de toată împresurarea și mâhnirea pe dânsa izbăvind-o , cu Mila Ta cea Bogată Indulcește-o .
Până când , Stăpâna mea Preabuna , strig și sunt părăsit , glăsuiesc și nu sunt auzit ?
Dar cu dreptate sunt trecut cu vederea , Maică a lui DUMNEZEU Preacurată , pentru că din pricina aplecării către cele rele și a deprinderii biruit fiind totdeauna de vrăjmașul , începătorul răutății , supus sub mâna lui mă fac .
Deci Oprește cu Rugăciunile Tale nebunia vrăjmașului asupra mea , Sfărâmă cu Puterea Ta măiestriile lui cele potrivnice . Viforul , întreita învă luire și întunericul Prefămi-le în Liniște și Pace și Lumină , pretutindenea Fiindu-mi de față și totdeauna Străjuindu-mă și toată mintea mea și cuvântul și fapta către ceea ce se cuvine Indreaptă-le, cu totul Sfințindu-mă și Luminându-mă și pe toate ale mele către Fapta Bună Povățuindu-le .
Iar Voia Cea Bună și Preasfântă a Fiului Tău și DUMNEZEULUI meu a o păzi și a o face cu osârdie Silește-mă , Indemnându-mă către Implinirea Poruncilor , iar celor vii care întăresc voința mea cea trândavă ca , Mântuit fiind , Stăpâna mea de DUMNEZEU Născătoare , și Impărăției Cerurilor prin Tine Invrednicindu-mă , să Te Slăvesc pe Tine Cea Slăvită și prea Binecuvântată
în vecii vecilor .
Amin , amin , amin !