Citat:
În prealabil postat de Urbanophon
Da, intradevar romanul are o spiritualitate intensa si isi manifesta evlavia exagerat. Mai exact, ce anume te deranjeaza? Cine sunt "purtatorii de cuvant"?
|
Nu mă deranjazeaza trăitorii în sfere înalte,personajele religioase influente sau orice manifest ,indiferent de natura lui.Convingerile mele nu trebuie să fie similare cu ale nimănui,fiecare are dreptul să gândească,sa creadă,spună ce vrea.Ce e deranjant,nu numai pentru mine e faptul ca nimeni nu încearcă să iasădin obscurantism fara a intra în alt obscurantism, dacă înțelegi la ce mă refer.Nu găsesc o gândire sănătoasă, un mod sincer și clar de abordare a lumii fara a devia în totalitarism religios,fanatism soldat cu morți,libertinaj anarhic,exploatare necontrolată sau refugiu mistic care pot duce la un imaginar demn de Potter sau Smeagak.:))Avem nevoie de direcții clare și susținute pentru a crea o lume în care fiecare om să fie acceptat și încadrat în ea așa cum e,unde toți sunt implicați, fiecare are locul sau și este răsplătit pentru efortul sau,unde nu ți se spune ce să gândești sau ce să faci.Trebuie să tăiem rădăcinile ignorantei și ale dumnezeilor imaginari, cât și a oamenilor ce se cred Dumnezeu pe pământ...Hai ca deja deviez rău:))