Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
E irelevant dacă am dreptate...Pai eu mă raportez la realitatea din mine Č™i din jurul meu.
|
Si cum ai descrie-o?
Ca in mod cert nu toata lumea o are pe aceeasi.
Citat:
Tu ești obsedat de detalii și pierzi imaginea de ansamblu chiar și a unei simple idei.
|
Imaginea de ansamblu e formata din detalii.
Sau alta: "diavolul se ascunde in detalii" :)
Eu ti-am oferit o imagine de super-ansamblu cateva postari in urma. Dar ai ignorat-o cu brio si zic eu, ai venit cu irelevante detalii.
In cazul asta, imaginea de ansamblu care zici tu ca e?
Citat:
Tu trăieČ™ti doar crestinimul academic,dacă există aČ™a ceva,pai singurul creČ™tinism care mai există e ala despre care vorbeam, unde babele pupa microfoane Č™i episcopii scot parohiile la licitaČ›ie.
|
Singurul crestinism care exista cu adevarat
pentru tine, e ala care il
traiesti tu.
Ai grija ca ceea ce vezi in afara s-ar putea sa fie de fapt corespondetul debandadei interioare la nivel spiritual.
Mai ales cand generalizezi.
Citat:
SfinČ›ii devin relevanČ›i pentru biserică doar dacă vin la pachet cu moaste,in rest ei sunt uitati in acatiste pentru nevoi personale.
|
N-am facut o statistica dar intuitiv, cred ca gasesti in calendar mai multi sfinti fara moaste decat cu.
Citat:
Ce focar de spiritualitate vezi tu în ortodoxie?Unul autentic,unul care accepta omul, unul real.
|
Acelasi din totdeuna.
Pentru cei mai la periferie, incepe cu gestul lui Zaheu.
Ce urmeaza dupa, nu are sens sa-ti povestesc, ca zici iar ca ma pierd in detalii, poti sa descoperi singur, daca intri macar in etapa asta.
Citat:
Tu zici ca eu copiez din mediile pseudoreligioase,ateiste,umaniste etc.Ideile mele sunt în stagiul de germinare.
|
Or fi, dar tot de acolo sunt luate.
Citat:
Dar voi toČ›i Č™tiČ›i ca fiecare religie,civilizaČ›ie etc are un bornstage ,un apogeu Č™i în final cade făcând loc altcuiva, iar acum devine clar dacă te uiti în jur ca suntem în stagiul de metamorfoza,indiferent dacă acceptăm sau nu noul val.
|
Daca sunt facute de oameni da.
Daca sunt facute de Dumnezeu, fie si prin oameni, traiectoria nu mai e asa
previzibila.
Tin sa-ti amintesc : acum ~ 70 ani, comunistii ca si tine, deja cantau prohodul credintei crestine.
Realitatea prezenta? Ei au trecut, crestinismul a ramas.
Sigur, cu o noua generatie de prohoditori, dar ne-am obisnuit.