View Single Post
Vechi 03.12.2015, 19:02:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
E irelevant dacă am dreptate...Pai eu mă raportez la realitatea din mine Č™i din jurul meu.
Si cum ai descrie-o?
Ca in mod cert nu toata lumea o are pe aceeasi.

Citat:
Tu ești obsedat de detalii și pierzi imaginea de ansamblu chiar și a unei simple idei.
Imaginea de ansamblu e formata din detalii.
Sau alta: "diavolul se ascunde in detalii" :)

Eu ti-am oferit o imagine de super-ansamblu cateva postari in urma. Dar ai ignorat-o cu brio si zic eu, ai venit cu irelevante detalii.

In cazul asta, imaginea de ansamblu care zici tu ca e?

Citat:
Tu trăieČ™ti doar crestinimul academic,dacă există aČ™a ceva,pai singurul creČ™tinism care mai există e ala despre care vorbeam, unde babele pupa microfoane Č™i episcopii scot parohiile la licitaČ›ie.
Singurul crestinism care exista cu adevarat pentru tine, e ala care il traiesti tu.

Ai grija ca ceea ce vezi in afara s-ar putea sa fie de fapt corespondetul debandadei interioare la nivel spiritual.
Mai ales cand generalizezi.

Citat:
SfinČ›ii devin relevanČ›i pentru biserică doar dacă vin la pachet cu moaste,in rest ei sunt uitati in acatiste pentru nevoi personale.
N-am facut o statistica dar intuitiv, cred ca gasesti in calendar mai multi sfinti fara moaste decat cu.

Citat:
Ce focar de spiritualitate vezi tu în ortodoxie?Unul autentic,unul care accepta omul, unul real.
Acelasi din totdeuna.
Pentru cei mai la periferie, incepe cu gestul lui Zaheu.
Ce urmeaza dupa, nu are sens sa-ti povestesc, ca zici iar ca ma pierd in detalii, poti sa descoperi singur, daca intri macar in etapa asta.

Citat:
Tu zici ca eu copiez din mediile pseudoreligioase,ateiste,umaniste etc.Ideile mele sunt în stagiul de germinare.
Or fi, dar tot de acolo sunt luate.

Citat:
Dar voi toČ›i Č™tiČ›i ca fiecare religie,civilizaČ›ie etc are un bornstage ,un apogeu Č™i în final cade făcând loc altcuiva, iar acum devine clar dacă te uiti în jur ca suntem în stagiul de metamorfoza,indiferent dacă acceptăm sau nu noul val.
Daca sunt facute de oameni da.
Daca sunt facute de Dumnezeu, fie si prin oameni, traiectoria nu mai e asa previzibila.

Tin sa-ti amintesc : acum ~ 70 ani, comunistii ca si tine, deja cantau prohodul credintei crestine.
Realitatea prezenta? Ei au trecut, crestinismul a ramas.
Sigur, cu o noua generatie de prohoditori, dar ne-am obisnuit.