Subiect: celibatar
View Single Post
Vechi 04.12.2015, 15:45:36
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Inteleg ca avem opinii diferite in privinta relatiilor intime inainte de casatorie, si va respect opinia dumneavoastra!

Iar in mod logic si normal- scopul oricarei casnicii este intradevar si mântuirea, dar si a fi fericit/fericita alaturi de persoana iubita. Nu am auzit pe nimeni- ar fi anormal- care sa se casatoreasca ca sa fie nefericit!
Si in mod evident, atunci când esti alaturi de persoana iubita, este NORMAL sa te bucuri si sa fii fericit.

Iar cu partea daca ar sti ce urmeaza- atata timp cat doi oameni maturi, cu o judecata sanatoasa, fara vicii grave de caracter sau comportament (bautura, infidelitate, caracter violent, consum de droguri, etc), si care au principii morale sanatoase, care impartasesc gusturi, pasiuni comune, care au si o atractie fizica reciproca si care sunt legati de sentimente autentice reciproce, decid sa se casatoreasca, in mod logic si firesc nu poate urma decat o casatorie reusita si o viata de familie armonioasa, echilibrata si fericita!
Asta este convingerea mea ferma.
Din pacate sunteti foarte idealist, nu stiu cati ani aveti, dar visele astea le avem prin scoala, pe la 15 ani poate, cand visam sa ne casatorim ca in basme si sa traim cum spuneti "o viata de familie armonioasa, echilibrata si fericita". Mare greseala sa va ganditi ca va astepta numai placere si bucurii dupa casatorie. E si placere, si bucurii , dar si cruce: obligatii, raspundere, jertfa, dureri etc.

Cand vorbiti de persoana iubita cu care doriti sa va casatoriti o idealizati, o faceti un soi de semi sfanta, dar ea e doar o fiinta umana care nu ofera nici o garantie la fericire pana cand moartea va va desparti.
Aveti muuulte asteptari dar trebuie sa va ganditi si invers, dvs ce oferiti?
Reply With Quote