tot omul se da cunoscator cand vine vorba de politica si fotbal si mai noi cand vine vorba de ecumenism. Fiecare ierarh cunoaste mai multa teologie decat noi toti la un loc pe langa trairea duhovniceasca Si apoi fiecare este pomenit in rugaciuni si nu cred ca Hristos nu are grija de turma sa si de cei alesi sa o pastoreasca.
Nici macar nu stim cine sunt cei care ii defaima pe ierarhi (pe forum) si ce frustrari ascund ( olivian mi-a scris pe privat ca este episcop....)
Ce treaba are ecumenismul ( pe care nici nu cred ca este esential inteles) cu mantuirea personala? Este cineva care ducandu-se la biserica a avut duhovniceste de suferit de pe urma ereziilor atat de mediatizate? Este cineva care ascultand predica de la sf Liturghiei a auzit niste lucruri straine de duhul ortodoxiei Cei care au duhovnici spun acestia lucruri care sa va impiedice mantuirea?
Cred ca neascultarea este cel mai urat in fata lui Dumnezeu. Neascultarea vine din lipsa smereniei Cred ca intelegem lucrurile dar nu e chiar asa Mesajele "aniecumenistilor" nu -mi inspira pace, intelepciune, blandete - duhovnicie Este chemarea la barfa, la neascultare, la intrigi, la rupere.....
|