Citat:
Īn prealabil postat de ioana5760
De la carne ne putem abtine, rezistam. Dar in privinta lactatelor, uneori nu inteleg de ce nu avem voie sa le mancam, nu e sacrificiu animal, e lapte preparat in diferite feluri.
Imi este foarte greu sa tin post pentru ca tot timpul mi-e foame. Fac de post sarmale, ciorbe, parjoale etc, sunt foarte bune, dar nu trece mult si iar simt ca mi-e foame, parca nici sa lucrez nu pot ca numai la mancare ma gandesc, ce sa mai mananc. Ma indop cu paine si cartofi ca astia parca ma tin mai bine, dar cam slabut.... si mai si ingrasa.
Voi cum procedati?
Va multumesc.
|
Mie nu-mi place sa tin post, dar trebuie! Strict cu referire la mancare, post fara carne, oua, lactate si peste pot sa tin, dar fara ulei nu am tinut niciodata si nici nu am simtit vreun impuls in directia asta. Nici constiinta nu ma mustra ca mananc cu ulei. De atat sunt eu in stare.
Vorbesti despre o preocupare excesiva pentru mancare; gatesti mancaruri de post, mananci din ele si totusi ba nu-ti plac suficient, ba nu sunt destul de consistente iar gandurile tot catre mancare se indreapta, desi aproape ca abia te-ai ridicat de la masa. Imi pare ca e o lupta serioasa. O mai au si altii, nu esti singura.
Vreau sa-ti spun ce am observat pe pielea mea. Daca s-a intamplat sa incalc postul, ulterior am avut ispite in directia asta - aveam tot felul de pofte. Asa ca m-am invatat minte si incerc sa nu mai dau diavolului puteri asupra mea. Tin postul doar cu retinere de la alimentele de dulce, dar nu prea tin cont de cantitate. Mananc cand si cat simt nevoia.
Ca sa-ti mai tai din foame, incearca dulciurile de post. N-or fi sanatoase, dar mie-mi tin foarte bine de foame. Bananele, strugurii, nucile - sunt consistente iar eu le mananc si cu paine si-mi tin de foame. Si nu prea tin cont de gust, important e sa am ceva in stomac. Mai ai varianta produselor din soia gata preparate - lapte, pate si cremwursti la borcan.
Si cauta sa renunti la lactate - adica sa tii post normal, astfel incat diavolul sa nu te mai ispiteasca atat.