Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Mai crincrin, nu mai spama cu chestii care n-au nici o importanta pentru colegul oltean.
El a citit Sf. Parinti, Filocalii, Pateric, etc. si nimic nu e asa dulce ca dulcea graire de nonsensui budhiste, asa ca literatura matale pentru presionat elevii de liceu nu o sa-l ajute prea mult.
Daca stii invatatura crestina, arata-i ca nu se potriveste cu cea budhista, cum crede el.
Scurt, la obiect, far postari kilometrice care nici eu nu le-as citi decat cel mult in diagonala, ce sa mai zici un om invatat ca el.
|
Dar nu sunt in stare de asa lucrare. N-ai observat? Doar va inoportunez cu psalmi si chestii de gradinita, cel mult de liceu, toate din copy/paste. In schimb, il vei lamuri tu care cunosti invatatura crestina si ai un mod de abordare cald si smerit.
Fac si eu ce pot. I-am postat un fragment dintr-o carte deosebita pe care sper s-o citeasca cap-coada, fiindca va gasi acolo lucrarea unui Parinte minunat. El a transformat inima unui om curios, modern si cultivat, salvandu-l de la ratacire, aratandu-i, poate mai mult decat altora, harismele daruite de Hristos. Citirea acestei carti ar putea avea acelasi efect si asupra colegului nostru, daca si florin.oltean75 isi va dori asta. Deocamdata, pare multumit de deductiile personale. Dar cine stie?! Poate intr-o zi isi va aduce aminte de Parintele Paisie si-i va cere ajutorul. Sau isi va aduce aminte de cuvintele tale, tot ce-i posibil. Important e sa se salveze la timp!