Asa este. Iata inca un motiv pentru care nu sunt un patriot idiot, din acela care "tine cu Bucurestiul", regardless daca "bucurestiul" tine sau nu cu Hristos si normalitatea.
Cand vine vorba de astfel de lucruri, da, dupa unii idioti gandesc tradator, caic tin cu Ungaria si Rusia, vai hau-hau-hau, nu ma aglutinez, nu detest tampeste pe "dusmanii/rivalii traditionali ai Romaniei". Fie si de ochii lumii, fie si din motive tactic-politice, Rusia, Ungaria si mai nou Polonia, tin cu dintii de ce iata, am ajuns sa numim "o cale/alegere curajoasa", cand e de fapt normalitatea data omului si poporului crestin prin temelia familiei. Nu fac parte din naivii care vad un Putin un evlavios sadea, sau care cred dulceag-idiot ca tarii protejau popoarele crestine din Imperiul Otoman sau pe ortodocsii din Imperiul Austriei din vreun sentiment de fraternitate ecleziala sau macar piosenie. Totusi, oi fi eu unul din ciudatii forumului, dar nu traiesc intr-o lume a mea, in care naivitatea ar fi virtute. Dar chiar si asa, chiar si doar politic-pragmatic, natiunile mentionate si recentele lor politici sunt in tabara lui Hristos, in timp ce poporul nostru aduce la altarul Intunericului o jertfa de peste 20 de milionae de prunci fara vina si cati altii deja nascuti si aruncati de vii in gropi. Nu ca si rusii nu ar face la fel. Dar macar statul lor sustine politico-militar partea cu raul mai mic, sa zic asa. Cat despre cati sfinti au dat rusii si sarbii, si slavii in genere, Bisericii Ortodoxe, nu ai vorbesc, ca nu are rost. am evlavie la acestia trei: Sf. Serafim de Virita, Sf. Serafim de Sarov si Sf. Serghie de Radonej. E de ajuns sa ii punem pe acestia pe un taler, ca asa-zisa cultura impusa/adusa de fosta federatie de colonii ajunsa in trei secole putere globala voita unica sa isi vada semnificatie minimizata pana aproape de ridcol. Ce aduce europeanul atunci cand merge dupa Hristos si se indumnezeieste, si ce aduce "cultura" (?!) coca-cola...
|