View Single Post
Vechi 16.12.2015, 12:29:36
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Mai intai tu trebuie sa ai clare anumite elemente din fisa postului la anumite profesii.

Nu stiu exact daca nu cumva exista si profesia de infirmiera in vest.
Aceea spala pacientii si face lucruri mai putin medicale. Nu are pregatire medicala.

O asistenta/sora medicala are o scoala de specialitate si are totusi alte atributii.
Cel mai bine este sa te interesezi in prealabil asupra profesiilor si ce presupun ele.

Pe urma chiar si daca ar fi cum spui tu, depinde in ce domeniu/sectie vei lucra.
Sunt sectii unde pacientii sunt autonomi, se descurca singuri sa se spele si sa manance si etc.

Tu trebuie sa stii singura mai intai daca aceasta profesie este pentru tine, daca este cu adevarat chemarea ta si o vei face cu drag, pentru ca este foarte grea si plina de raspundere.

Din punct de vedere religios nu cred ca sunt probleme. Sunt si maici care fac asa ceva si ingrijesc bolnavi si ii spala si hranesc si etc. Acum nu stiu daca maicile ortodoxe primesc si pacienti barbati. Dar cred ca da.

Pentru linistea ta vorbeste si cu duhovnicul tau sau un preot.

Mai poti sa te orientezi ca asistenta medicala in pediatrie, moasa, sau stomatologie. Acolo nu ai acele probleme care te framanta.

Ia-ti lista de profesii in fata si vezi ce ti se potriveste.