Subiect: Riposta Frantei
View Single Post
Vechi 17.12.2015, 10:06:57
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ei, Ahil, nici Ellada nu mai e ce-a fost odata. Pe cetetatea ta iubita, pe faimosul Pergam, flutura, astazi, steagul lui Mahomed. Am citit despre faptele tale intr-o carte de demult, in Iliada. Acolo, Poetul Orb canta vitejia ta in Razboiul Troiei. Am avut curiozitatea sa caut pe harta ca sa vad unde e Troia asta. Si mi-a venit sa plang. Cum vii de la Pamukaleh, o iei un pic la dreapta si nu mergi mult.

Unde ai disparut tu, Patrocle, Sarpedon, dar si ceilalti, Hector, Priam, Paris ? Unde va sunt femeile frumoase pentru care v-ati razboit atunci ?

Dar cei de mai tarziu, neasemutii teologi ai Elladei, fauritorii primelor sapte concilii ecumenice ? Unde este Gura de Aur ? Dar Confesorul, cel care mai degraba primeste sa-i fie taiata limba decat sa primeasca invatatura eretica a patriarhului schismatic ? Unde este marele Vasile, unde sunt eremitii la care veneau si imparati sa ceara sfat, precum Stalpnicul ?

Frumoasa Ellada, leagan al civilizatiei Europei si lumii ! Jumatate din tine zace inlantuita in haremul lui Erdogan, unde pana si amintirea ti-a fost uitata. Jumatatea cealalta se zbate in nevoi si nici nu poate, nici nu vrea sa iasa din robia imprumutului, in care te-au adancit conducatori democrati si de regi alungatori!

In Evul Mediu, un poet francez, fost vagabond, canta, avant la lettre, despre Incalzirea Globala cu nemuritoarele cuvinte: "ou sont les neiges d'antan ?" Unde-ti sunt, Evropa, zapezile de mai an ?
crestinul de azi nu mai e cel de altadata