Subiect: secte
View Single Post
Vechi 15.02.2008, 14:55:07
litanul litanul is offline
Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
"De la inceputurile crestinismului? Cate slujbe (liturghii, masluri, denii, utrenii, vecernii, etc) a tinut Domnul Iisus Hristos si apostolii sai? Conoaste cineva vre-un nume de preot crestin (nu iudeu) din Biblie (este Cartea care prezinta crestinismul din primul secol, crestinismul pur, fara floricele). Daca cineva considera ca inceput al crestinismului secolele II, III, IV sau urmatoarele, este problema sa. "

Cele sapte Laude (slujbe) sunt prorocite de imparatul David in psalmi.
Ele au fost scrise de sfintii parinti si insuflate de sfantul Duh.
In timpul sf.Maslu s-au vindecat multi ,la sf.Liturghie cei curati sufleteste au vazut pe Mantuitorul si ingerii si astea nu sunt vedenii.
Dar ca sa luam ad literam ce s-a scris ...asta nu mai este credinta.
Care sunt acei Psalmi? Imparatul David a trait in perioada Vechi testamentara. Atunci existau preoti si multe slujbe. Atat preotul cat si marea majoritate a slujbelor simbolizau lucrarea Mantuitorului nostru. Dar acestea au fost desfiintate odata cu venirea Domnului Iisus Hristos. In Noul Testament apare de doua ori cuvantu "desfiintat": in Evrei cap 7 (unde este vorba de preotie) si in Evrei cap 10 (unde este vorba de slujbe). Iar Domnul Iisus Hristos si apostolii sai nu au mai tinut asfel de slujbe ci invatau pe norod si propovaduiau Evanghelia. Nu au inteles apostolii bine ce au de facut? Nu am nimic impotriva minunilor. Dar cred in minunile care schimba inima omului si il pregatesc pentru cer. Degeaba se fac vindecari de tot felul; daca nu schimba si caracterul omului (pocainta), nu sunt de la Dumnezeu. Cunosc multe persoane care erau pierdute (betivi, curvari, puscariasi) dar Dumnezeu a lucrat la inima lor si azi sunt niste oameni minunati, plini de dragoste. In asfel de minuni cred nu in magii care nu schimba caracterul omului.
Reply With Quote