litanul: Zici ca ai studiat Sfanta Scriptura. Ai vazut ce scrie: ca nici o proorocie nu se talcuieste dupa socotinta fiecariua. Asta e una.
Sectele neavand preoti, nu are cine sa se ocupe de Sfintele Taine.
Dumnezeu spune Apostolilor: Ceea ce vor dezlega ei pe pamant, va dezlega si El in Cer. Asta scrie in biblie, iar preotii ortodocsi sunt urmasii Apostolilor prin punerea mainilor.
Deci, dupa cum se spune, mai sus, preotii leaga si dezleaga prin Sfintele Taine, iar Dumnezu face acelasi lucru in Cer. Acestea sunt Sfintele Taine.
Si apoi biblia nu este o carte, care a cazut cu acest continut din Cer, ci au fost alese textele canonic , care s-au constituit apoi in NT. Mai existau scrieri primite prin Duhul Sfant,revelatii notate pe hartie, papirus sau alt suport material, dar care nu au fost incluse in biblie. Acestea consituie Sfanta Traditie. Tot de la Dumnezeu vin, tot pentru oameni sunt si tot prin Duhul Sfant au fost primite.
E pacat ca sectarii isi pun bete in roate si nu iau seama si la aceste scrieri f importante pentru intelegerea Sfintei Scripturi.
Cred ca spovedania este mentionata in biblie, in versetele despre omul care spune lui Iisus: "Cred Doamne, ajuta necredintei mele!"
Aceste cuvinte le spunem si noi la spovedanie: Nu am crezut, dar acum cred. Ajuta-ma, Doamne, sa scap de necredinta mea si iarta-mi pacatele mele.
Litanule, daca ai sti ce liniste se aseaza in sufletul despovarat de pacatele spovedite, te-ai duce cu bucurie sa te spovedesti. Inteleg ca tu te cercetezi, dar ce faci cu pacatele pe care tu nu ti le stii; fapte pe care tu le crezi bune, dar care ascund pacate? La ortodocsi duhovnici pot fi doar preotii cu mare experienta.
Si...incearca sa nu arunci cu pietre, spunand ca ti s-a indicat sa lasi biblia. Nici un preot ortodox nu va spune asa ceva. Sa nu-L maniem pe Domnul!
Tainele sunt cunoscute de catre credinciosi, care apeleaza la preoti pentru acestea.
Exista bolnavi pe moarte, care dupa spovedanie si-au revenit si s-au insanatosit. Altii, care dupa Sf. Maslu si-au revenit din boli grave, precum cancerul.
Sfintele Tainele sunt slujbe cu anumite rugaciuni, spre deosebire de taina, ceva necunoscut. Sa nu facem confuzie. Uite, aici poti citi despre Sfintele Taine:
http://www.plasticsusa.com/ortho/taine.html
http://www.sfaturiortodoxe.ro/invatatura-crestina-ortodoxa/catehism-invatatura-credinta-crestina-ortodoxa-sfantele-taine.htm
Sunt multe link-uri pe aceasta tema.