View Single Post
Vechi 21.12.2015, 15:29:18
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

La Catedrala mitropolitană din Sibiu a fost oficiat sâmbătă, 19 decembrie, un Parastas la împlinirea a 40 de zile de la trecerea la Domnul a arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu. Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, și un sobor de preoți din care au făcut parte decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. dr. Aurel Pavel, prodecanul instituției pr. conf. dr. Mircea Ielciu, cadre didactice și slujitori ai Catedralei mitropolitane. Au participat, alături de familie și rude, numeroși preoți, apropiați ai celui care a fost rector al vechiului Institut Teologic de la Sibiu și numeroși oaspeți, între care pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu, prof. Hermann Pitters și mulți alții.
La finalul slujbei de pomenire, pr. prof. univ. dr. Dumitru Abrudan a evocat personalitatea părintelui Constantin Voicu: „L-am cunoscut pe părintele Voicu când am devenit student în anul I, în 1956, aici în Catedrală, unde stătea pe solee și se uita către Sfântul Altar, iar ultima oară l-am văzut tot aici, în sicriu, cu privirea spre cer, chemat să se îndrepteze. El ne-a adus pe noi aici ca să mai fim împreună și vom fi împreună, pentru că toată viața am derulat-o împreună și nu se poate să ne uităm unul pe altul”.
„A fost un profesor statornic și un părinte care i-a ajutat pe toți cei pe care i-a cunoscut și pe cei care i-au cerut sprijinul. N-a avut copii, dar a avut foarte mulți ucenici, la înmormântarea sa fiind prezenți peste 60 de preoți. Ne-am rugat în Catedrala mitropolitană ca să-l odihnească Dumnezeu cu sfinții, iar faptele sale să le primească, dăruindu-i veșnicia pentru osteneala făcută în această lume. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile lăsate de părintele Voicu, de care ne folosim noi și toți studenții noștri”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.