calator:[i]nu sunt pentru ecumenism (in sensul de punere a unui egal intre diferite religii ci doar ca idee de dialog) dar sunt imporiva acestor asa zice "organizatii" autentice cu scop salvator, conduse de niste persoane dubioase. [/u]
Ei, atunci ne-am inteles. Exact despre asta e vorba. Noi discutam aici pe acesta tema, pentru ca ne-au atentionat teologii, duhovnicii, si pentru ca stim ca diavolul e viclean si vrem sa recunoastem semnele apropierii acelor vremuri, pe care doar Dumnezeu le stie, in ideea de a fi pregatiti sa rezistam si sa nu cadem. Iar semnele ne spun ca acele vremuri nu sunt departe.
Totusi iubirea de aproapele trebuie sa o avem in fata ochilor si atunci cand vorbim despre ierarh, cat si atunci cand vorbim despre altii; caci atunci cand zicem "persoane dubioase" deja am judecat pe cineva, fara sa cunoastem persoana/persoanele.
Eu nu stiu pe ce criterii preferi tu un ierarh sau altul; este o apreciere subiectiva si fiecare are dreptul sa prefere pe unul sau pe celalalt, fara insa a putea avea pretentia la o parere infailibila, care sa se impuna si altra. Orice om are si parti bune si parti rele. Nu suntem copii sa credem ca unul e bun si altul e rau.
|