Subiect: Ecumenism
View Single Post
Vechi 15.02.2008, 17:51:43
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

e adevarat ca "dubios" este o judecata la fel de bine cum este si "eretic" / "mason" Prin dubios ma refer la faptul ca totul e asa intr-o anumita stare de ocultare, cum scria olivian "noi vrem sa infiintam o organizatie cu trei ierarhi" .... in mod subiectiv imi suna foarte dubios mai ales cand olivian se da drept episcop.

In ceea ce priveste semnele si vremuri grele asta iarasi e un fel de matza plimbata, un refren cantat de majoritatea sectantilor Vremuri grele au fost, mult mai grele decat cele ce le traversam acum si din punct de vedere politic si material si ca pericol pentru ortodoxie daca e sa ne amintim perioada comunista etc si cu singuranta vor mai fi Dar a cauta si interpreta anumite fenomene ca semne ale sfarsitului si apostaziei cred ca e nu numai pierdere de timp si energie dar si nefolositor pentru suflet/ mantuire

Atata timp cat am libertatea religiei, cat pot sa am un duhovnic care sa ma indrume , atata timp cat se savarsesc Liturghii si ma pot Impartasi si spovedi , pot sa citrsc zeci de carti duhovnicesti ,,,, nu cred ca mantuirea su cresterea duhovniceasca se afla in pericol decat in pericolul de a ma pierde in nsite discutii de dragul discutiilor si a neglija cele ce tin de cresterea si zidirea sufleteasca.

In ceea ce priveste ecumenismul am citit idei si pro si contra, chiar cred ca am citit prea mult despre un subiect care in fond nici nu ma intereseaza in mod deosebit. In schimb in ceea ce priveste idei de organizatii, si afirmatii de genul ca sunt eretica fiindca is in comuniune cu ereticii adica sub ascultarea ierarhilor sau in BOR cred ca e de datoria fiecarui crestin sa ia atitudine
Reply With Quote