View Single Post
Vechi 15.02.2008, 18:17:46
litanul litanul is offline
Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oni91
[Mda, cam asa cred si eu, insa nu stiu cum sa fac, pentru ca asta contrazice faptul ca sfintii sunt constienti cand ne rugam la ei si ne aud...si eu sunt ortodoxa...si nu as vrea sa renunt la ortodoxie pentru ca nici cu unele conceptii protestante nu sunt de acord, deci ce sa fac?Nu cred ca pot sa fiu ortodoxa pe jumatate, fara sa ma inchin la sfinti???...Tu, ce confesiune ai(daca din anumite motive vei decide sa nu-mi raspunzi, este ok, eram doar curioasa)?
Dumnezeu sa te ajute sa gasesti raspuns la intrebarile pe care ti le pui. Si cred ca vei gasi. Am totusi niste sugestii. Roaga-te Bunului Dumnezeu sa te lumineze apoi mergi la Scriptura, eliberata de orice prejudecata ortodoxa, protestanta sau de orice fel. Daca vei deschide Sfanta Scriptura ca sa intelegi ce vrea sa spuna Dumnezeu si nu ca sa-ti argumentezi lucruri deja stiute, vei fi uimita cata "hrana" va primi mintea si sufletul tau si cat de "flamanda" vei fi in continuare.
Referitor la inchinarea la sfinti: vreau numai sa-ti dau cateva indicii Biblice. Faptele Apostolilor cap. 10:26 (apostolul Petru nu primeste inchinare); Faptele Apostolilor cap. 14 (apostolii Pavel si Barnaba nu primesc inchinare); Apocalipsa cap. 22:8-9 (ingerul nu primeste inchinarea). De ce refuza apostolii si ingerul inchinarea? Tot Biblia spune: "Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos."(1 Timotei cap. 2:5) Doar Dumnezeu merita inchinare. Domnul nostru Iisus Hristos a murit ca sa fie o punte intre noi si Dumnezeu. Oare nu este suficienta jertfa sa? Are nevoie de ajutor sau de completare? In privinta sfintilor, stai linistita. Nu au nevoie de inchinarea noastra. Nu pentru asta au murit si nu asta ne-au invatat. Are Dumnezeu o rasplata potrivita pentru ei. Dumnezeu sa te ajute sa te inchini "in duh si adevar; fiinca astfel de inchinatori doreste Tatal"(Ev. dupa Ioan cap 4:23).
Conteaza prea putin din ce confesiune fac parte. Important este sa cauti adevarul ("veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi"-Ev. dupa Ioan cap. 8:32). La aceasta sa ne ajute Dumnezeu.
Reply With Quote