Subiect: Bigotism
View Single Post
Vechi 29.12.2015, 12:00:36
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Pt. Mihailc, Allexa si eventual si Ovidiu
Iote că mă bag și eu în seamă.
Citat:

Vorbim aici despre bigotism, deci de depasirea unor limite.
Bigot, conform dicționarului nu e nici pe departe ce zici tu că e, dar în fine. Nimic nu prea e cum zici tu că e.
Citat:
Eu as vrea sa pun din nou aceeasi intrebare pe care am mai pus-o si nimeni nu are curajul sa raspunda la ea:

Sunteti casatoriti? Aveti copii? Aveti serviciu?
Cate ore din zi petreceti in biserica si respectiv acasa in rugaciune?
Cate zile pe an postiti?
Da, da, da.
Rugăciunea acasă înseamnă cel puțin rugăciunile de dimineață și seară care nu răpesc din timpul nostru prețios mai mult de 30..45 de minute zilnic. Aș zice că e imens, dar asta e...
Citat:
1. La cate slujbe in saptamana trebuie sa participam? Caci in afara de duminica mai sunt si alte slujbe in biserica!
Singura slujbă la care creștinul mirean este obligat prin poruncă bisericească să participe este Sfânta Liturghie, indiferent când se face: în zi de duminică sau la zi de sărbătoare.
[/quote]
2. Cate ore trebuie sa stam in biserica? La noi se sta de exemplu si 6-7 ore. Plus mai este si drumul.[quote] Și ce faci 6-7 ore acolo? Stai (cum zici) sau te rogi?
Citat:
In afara de slujbe in biserica sunt multe de facut: parastase, rugaciuni, curat, impodobit brad/desfacut, slujbe speciale, spovedit, repetitii la strana etc.
Asta-i altceva și ține de puterea de jertfelnicie a fiecăruia. Nu cred că te ține cineva cu forța la curățenie.
[quote]
3. La astea se mai adauga si timp de petrecut cu finii (tot de la Dumnezeu este) si rugaciuni acasa, citit carti ortodoxe si informat.
Nu mai vorbesc despre renuntari de ordin material care trebuie sa fie de comun acord, ca nu poti sa faci numai ce vrei tu intr-o familie.
[quote]La ce și de ce, trebuie să renunți dpdv material??

Citat:
Si da, bigotismul este definit in general de cei din afara. Noi poate nu ne dam seama. Dar cei din jurul nostru da.
Și care-i problema? Ce te interesează ce zice "cel de afară"? Gura "celui de afară" doar o lopată plină de pământ o închide, să știi!
Citat:
De aia spun, veniti si spuneti concret aici cum faceti voi, daca la voi functioneaza mai bine.
Sper să fi fost suficient de concret pentru tine.
Reply With Quote