Citat:
În prealabil postat de fallen
Si pana la urmacand esti bigot???
Cand stai prea mult pe la biserica, sau cand iti refuzi barbatul? ( IAR treaba cu biserica e doar un effect secundar al neintelegerilor conjugale)?
Ca daca nu ai barbat sau copii, cine ar putea sa te acuze de bigotism? Parintii , fratii? Da, si ei ar cam putea. Vecinii, colegii de Munca? Who cares?!?
Eu de ex pe unde am fost la biserica nu am cunoscut nicio persoana pe care sa o arate lumea cu degetul din cauza asta ( uiteo si pe bigoata/ bigoti astia).
|
Desigur ca nu ai vazut, pentru ca acest cuvant e folosit mai degraba de cei care nu sunt credinciosi sau care nu prea merg la biserica la adresa celor ce sunt credinciosi. Pentru o astfel de persoana cineva care merge in fiecare duminica la bisercia e in mod sigur un habotnic sau bigot. Pana la urma nici a merge in fiecare zi la biserica nu e o greseala din punct de vedere crestin. Iar postul nu e ceva optional, ci obligatoriu pentru un crestin (cum spune un parinte de pe aici). Desigur, pot fi si exagerari, dar in ziua de azi mai mult intalnim prea putin, decat prea mult.
P.S. Se pare ca la origine cuvantul "bigot" ii desemna pe eretici la catolici (francezi).