View Single Post
Vechi 03.01.2016, 18:50:21
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Ratacitorul Vezi mesajul
Din cate stiu eu este vorba despre o erezie a bisericii romano-papale.Nimeni din primele veacuri crestine nu a lasat o descrire a acestui vas,iar pana la sinodul VII inclusiv nu se face nicaieri o descriere a unui astfel de vas cunoscut.Balciul a fost starnit de jurnalul unei augustine insemnata cu fierul inrosit pt pacatele ei si ridicata la rang de sfanta de papa Ioan Paul al II-lea mai tarziu.Era pe la sfarsitul sec18.Era un fel de Nostradamus feminin.Ea scrie ca aceasta cupa a fost scoasa de sub Templu din Ierusalim si cumparata de Serafia ,apoi cupa ar fi fost folosita montata integral la Cina cea de Taina ,dar mai fusese folosita la zile de sarbatoare de Iisus.Aceasta cupa montata integral a fost adusa de ucenici din casa Serafiei la locul unde s-a organizat Cina cea de Taina'.Deci este vorba de a doua relicva atribuita ca fiind proprietatea Serafiei
Dumneata ai un stil foarte otarat de a scrie despre anume subiecte. E vobra de Biserica Catolica, asta edenumirea ei oficiala. Nu ii impartasim liniile dogmatice, corect, insa insulta e ceva cu totul aiurea. Si cum adica insemnata cu fierul inrosit? Fii mai clar: istoria, in chestiuni de date, e o stiinta exacta. Vorbesti de vreo sfanta, sau de cine? Nici mie nu mi se pare autentice relicvele astea ciudate gen cuiele Crucii, sau lancea lui Longinus; mi se pare plauzibil ca au fost distruse de trecerea timpului. Insa asta nu e motiv de lipsa de respect pentru fratii apuseni: sunt crestini, punct.
Recunosc, si eu ma intreb: cum sa fie privite niste cuie/piroane de tortura ca niste relicve?! Evident ca obiectele originare s-au pierdut: cine sa tina undeva, spre anume pastrare, niste cuie sau o lance?! Si chiar de ar fi ele, nu pot deosebite de altele, din aceeasi perioada, din aceeasi regiune si folosite la acelasi scop. Pe de alta parte, e decent sa nu insultam credinta si Biserica oricui, pentru simplul motiv ca respectul pentru alti oameni cu ale lor alte pareri/credinte defineste umanul. E parerea lor, si desi pare stranie si idolatra chestiunea cu relicvele, mai ales relicve asa vechi, sa nu uitam ca si noi datoram multe Bisericii Catolice (Catolice, nu "romano-papale", sper ca e clar).
Reply With Quote