Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Citat:
În prealabil postat de quasar
Citat:
În prealabil postat de valimarin
Citat:
În prealabil postat de Rafaela
este obligatoriu sa ceri binecuvintarea duhovnicului sa citesti acatiste?
|
da, este "obligtoriu". Este bine sa acem binecuvantare pt tot ce facem. Ne fereste de multe ispite, de ex. ininte sa cer binecuvantare pentru anumite rugaciuni,le faceam usor,cu placere,apoi a fost mai greu.Diavolul are tot felul de mijloace de a ne atrage in cursa, chiar si punandu-ne sa ne rugam.Despre asta este mai bine sa vorbesti cu duhovnicul si te va lamuri mai bine deca pot eu sa o fac.
Doamne ajuta !
|
Eu nu am cerut voie.Pur si simplu mi-a spus duhovnicul CITESTE ,dar in privinta psalmilor.A mai fost undeva o discutie pe forum..se poate citi numai cu binecuvatarea duhovnicului?sau poti citi si asa...
|
Eu citesc zilnic din 6-7 acatiste ale unor Sfinti, inclusiv Paraclisele si Psaltira Maicii Domnului si i-am spus Duhovnicului ca citesc din ele si nu mi-a atras atentia ca nu am cerut binecuvantarea lui. Mie cel putin mi se pare absurd sa ceri binecuvantare pentru ori si ce, devenim pisalogi , cicalitori pierzandu-ne in fapte fara de fols.
|
draga cristiboss, eu am spus ca de regula este bine sa cerem binecuvantare,deoarece este posibil ca citind,asa cum si tu spui, 6-7 acatiste,de ex,sa cadem in mandrie: "iata ca eu fac 6-7 acatiste,fata de cei care nu spun nici Tatal Nostru......" ceva de genul asta, si, cum si tu spui, tot i-ai spus duhovnicului. Daca citesti Patericul ai sa vezi acolo capcane intinse de diavol, pentru orice se facea fara binecuvantare. Nu cred ca "il plictisim pe duhovnic cu toate prostiile " asa cu am spus si eu, cand faceam rugacini, fara binecuvantare, era usor, pentu ca nu eram in ascultare, divolul putea sa ma doboare cu mandria, dupa ce am primit binecuvantarea, era mult mai greu, aveam imprastierea minti. Deci aici ete pericolul
Citeste Patericele si ai sa vezi singur