Subiect: Bigotism
View Single Post
Vechi 07.01.2016, 14:22:44
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Pai nare cum sa ajunga altfel decat profit or ca tasu sau dezorientat ca masa...
Cum poti sa educi un copil impartial, fara sal influentezi sau indoctrinezi , si nici sa nul smintesti?
O educatie crestineasca favorizeaza bullying-ul. Zice sa dai si camasa de pe tine, nu ai voie sa riposezi. Voua va convine sa va vina copiii dezbracati acasa, fara bani de buzunar, fara mancare, cu lucrurile stricate, mereu? Unde mai pui ca daca e fata poate mio si violeaza si apoi zice ca ea sa dezbracat singura.... Nu mai bine il inveti sa se bata, eventual ii iei si un speay paralizant sau un teaser, ceva ???
Pe de alta parte, daca nu vrei sal indoctrinezi, ce ii spui cand treci pe langa biserica si te intreaba cei acolo? E sala de festivitati, se duce lumea cand se casatoreste sa petreaca ? Sau sa jeleasca mortii ca nau loc Acasa? Dar in alte zile de ce tot iese lume si nu e nici nunta nici altceva? Acolo se duc cei batrani, bolnavi si ratati sa se roage cand numai au alta speranta? Dar de Craciun si Pasti ce sarbatorim? E doar o poveste si CEA cu Cristos, la fel ca cu Mos Craciun si cu iepurasul? Pai si trebuie sa credem sau nu in povesti ?
Aici din cate vad ati ridicat problema cresterii si educarii copilului- in cazul de fata a fiicei dumneavoastra.
Acum din cate am inteles fiica dumneavoastra este inca destul de mica, deci inca nu se poate pune problema a-i explica diferite concepte religioase, filozofice, etc.
Eu nu am inca copii (dar imi doresc din tot sufletul sa am in viitor), dar- asa cum consider (poate mai bine, poate mai putin bine), cred ca, la varsta care o are fiica dumneavoastra, principala preocupare ar fi dezvoltarea armonioasa fizica si emotionala, cresterea normala.

Când va mai creste, si va ajunge la faza adolescentei , atunci evident va trebui sa aiba o educatie bine formata (vorba romaneasca- cei 7 ani de acasa), va trebui sa stie a dicerne binele de rau, va trebui sa stie cum sa-si aleaga anturajele si prietenii de asa maniera incat sa nu ajunga in situatii periculoase sau degradante.
Acum in privinta cazului dramatic de viol. In primul rand, in viitor a sa trebuiasca sa o educati incat sa stie singura sa se fereasca si sa evite anturajele ori locurile dubioase, iar daca- Domne fereste- va ajunge vreodata in ipostaza de a se apara de un agresor sexual, atunci va trebui sa stie ca este NORMAL si moral a face tot ceea ce este omeneste fizic posibil (inclusiv in caz extrem sa ia viata unui agresor), pentru a-si apara viata, integritatea fizica sau pentru a scapa de un viol.

Trebuie facut distinctia intre a ajuta pe cei nevoiasi, a aveea o atitudine pasnica, de buna convietuire sociala, etc, si a ne apara demnitatea, viata, integritatea fizica, atunci când suntem victimile unor atacuri neprovocate sau care ne pun in pericol iminent viata sau integritatea fizica.

Incercati sa va bucurati de ce aveti, sa nu priviti viitorul in perspective sumbre.

In privinta relatiei cu sotul dumneavoastra, depinde numai de dumneavoastra si de sotul dumneavoastra cum veti reusi sa va intelegeti!
Nu vreau aici sa cad intr-o perspectiva romantico-siropoasa (ca om care am crescut si trait intr-un mediu muncitoresc, am o perspectiva mai pragmatica asupra lucrurilor), insa sunt treburi mai intime, mai personale, pe care numai dumneavoastra si sotul dumneavoastra le puteti cunoaste.
Reply With Quote