View Single Post
Vechi 11.01.2016, 03:27:17
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Ma silesc sa nu precizez sensul si nici sa adaug un alt epitet.

*
Ideologiile si, in general, textele militante, mai ales cand au de-a face si cu aerul cazon al armatei/politiei/securitatii, imi par cele mai nepotrivite atunci cand e vorba despre credinta si Biserica.
Ca roman, ca patriot, ma numar printre cei care apara valorile noastre perene. Asa am fost crescut, educat si am ales sa raman in duhul traditiei romanesti.
Dar sa am tendinta asta de a face o lozincareala demna de cele mai prospere file din cartea cu sloganuri heirupiste a epocii de aur...

*
Discursul etic populist si tonul didacticist al postarilor de pe aici nu prea vad sa aiba legatura cu Biserica, decat in acceptiunea acesteia de institutie sociala aflata in simfonie (pseudo-bizantina) cu statul.

Pentru mine, Hristos se adreseaza omului duhovnicesc din fiecare crestin si comunitatii eclesiale. Invatatura Lui este duhovniceasca, nu sociala, moralizatoare, politica etc. Formalismul pseudocrestin care bantuie pe aici este dovada, printre altele, a maladiilor care ne maninca oasele.

P.S. Noul trend al canaliilor - manipularea prin apelul la formulari religioase. Ce poate fi mai scarbos?

Last edited by ahilpterodactil; 11.01.2016 at 03:34:28.
Reply With Quote