11.01.2016, 13:51:28
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Mai multe localități
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil
Ma silesc sa nu precizez sensul si nici sa adaug un alt epitet.
Ideologiile si, in general, textele militante, mai ales cand au de-a face si cu aerul cazon al armatei/politiei/securitatii, imi par cele mai nepotrivite atunci cand e vorba despre credinta si Biserica.
Ca roman, ca patriot, ma numar printre cei care apara valorile noastre perene. Asa am fost crescut, educat si am ales sa raman in duhul traditiei romanesti.
Dar sa am tendinta asta de a face o lozincareala demna de cele mai prospere file din cartea cu sloganuri heirupiste a epocii de aur...
Discursul etic populist si tonul didacticist al postarilor de pe aici nu prea vad sa aiba legatura cu Biserica, decat in acceptiunea acesteia de institutie sociala aflata in simfonie (pseudo-bizantina) cu statul.
Pentru mine, Hristos se adreseaza omului duhovnicesc din fiecare crestin si comunitatii eclesiale. Invatatura Lui este duhovniceasca, nu sociala, moralizatoare, politica etc. Formalismul pseudocrestin care bantuie pe aici este dovada, printre altele, a maladiilor care ne maninca oasele.
P.S. Noul trend al canaliilor - manipularea prin apelul la formulari religioase. Ce poate fi mai scarbos?
|
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Cred ca in perioada urmatoare o sa asistam la o crestere a tiradelor de acest sens.
Massmedia care pana ieri batjocurea trecutul, domnitorii, "demontand miturile propagandei comuniste", va trece la polul opus.
Daca americanii vor intra in conflict cu rusii, ghici cine vor fi trupetii?
Ori, e cam greu sa faci oamenii sa lupte doar din obligatie, ceva idelogie e nevoie, iar patriotismul e cea mai "penetranta" ideologie in acest sens.
Nu am nimic cu patriotismul, sa fie - atunci cand oamenii isi conduc tara si destinul, dar cand ea este sub ocupatie straina iar patriotismul e deturnat pentru a sluji ei, a fi dezertor e mai patriotic decat a lupta cu arma in mana pentru interesele alora care nici pe timp de pace nu te lasa sa traiesti.
|
Deci după Dv. ce e bine e rău, iar cine susține altceva e o canalie care folosește lozinci patriotarde scârboase pentru a-i sluji pe străini și pe exploatatorii mârșavi din Țară care sug sângele Poporului.
Domnilor postând astfel de trăsnăi lăsați impresia că sunteți fie minoritari care oftează după Patria lor Deșertul Gobi, fie români care nu sunt de acord cu nimic.
Last edited by TINERI PENTRU ROMANIA; 11.01.2016 at 13:54:06.
|