View Single Post
Vechi 12.01.2016, 13:25:07
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tisha2011 Vezi mesajul
Buna ziua,
Ambii suntem otodocsi si ne-am planuit sa ne casatorim in strainanate anul acesta. Problema este ca cei de acolo sunt catolici si ne-au cerut o scrisoare de autorizare de la preotul ortodox cum ca este de acord ca un preot catolic sa ne cunune. Am vorbit cu un preot deja si ne-a spus ca nu are abilitatea de a ne da o astfel de scrisoare. Stiti cumva ce putem face in acest caz?
Inteleg ca daca erati prin India va duceati sa va casatoriti la un templu hindus, ca cei de acolo sunt hindusi. Nu are cum sa dea un preot ortodox o astfel de scrisoare, doar daca nu stie ce-i cu el si e bagat pana in gat in ecumenism. De fapt cred ca ar fi un astfel de preot, sta in Scotia, dar nu o sa divulg mai multe, sa nu va duceti pana acolo.
Din punct de vedere ortodox nu exista nicio casatorie, daca va cununati la catolici, e ca si cum ati fi casatoriti doar civil. Si, din cate stiu, nici catolicii nu fac casatorii decat daca unul din ei e catolic, dar cred ca la ei ecumenismul avanseaza mai repede, deci tot ce e posibil. Oricum, e sigur ca ar trebui sa semnati ceva ca va veti boteza copiii la catolici.
Singura solutie e sa gasiti acolo o biserica ortodoxa (care sunt in aproape toate tarile) sau sa faceti cununia religioasa in Romania.
P.S. In ca o veste proasta, nici macar nasi catolici nu puteti avea, tot ortodocsi trebuie sa fie.

Last edited by catalin2; 12.01.2016 at 13:31:24.
Reply With Quote