Citat:
În prealabil postat de Tisha2011
Buna ziua,
Ambii suntem otodocsi si ne-am planuit sa ne casatorim in strainanate anul acesta. Problema este ca cei de acolo sunt catolici si ne-au cerut o scrisoare de autorizare de la preotul ortodox cum ca este de acord ca un preot catolic sa ne cunune. Am vorbit cu un preot deja si ne-a spus ca nu are abilitatea de a ne da o astfel de scrisoare. Stiti cumva ce putem face in acest caz?
|
Inteleg ca daca erati prin India va duceati sa va casatoriti la un templu hindus, ca cei de acolo sunt hindusi. Nu are cum sa dea un preot ortodox o astfel de scrisoare, doar daca nu stie ce-i cu el si e bagat pana in gat in ecumenism. De fapt cred ca ar fi un astfel de preot, sta in Scotia, dar nu o sa divulg mai multe, sa nu va duceti pana acolo.
Din punct de vedere ortodox nu exista nicio casatorie, daca va cununati la catolici, e ca si cum ati fi casatoriti doar civil. Si, din cate stiu, nici catolicii nu fac casatorii decat daca unul din ei e catolic, dar cred ca la ei ecumenismul avanseaza mai repede, deci tot ce e posibil. Oricum, e sigur ca ar trebui sa semnati ceva ca va veti boteza copiii la catolici.
Singura solutie e sa gasiti acolo o biserica ortodoxa (care sunt in aproape toate tarile) sau sa faceti cununia religioasa in Romania.
P.S. In ca o veste proasta, nici macar nasi catolici nu puteti avea, tot ortodocsi trebuie sa fie.