View Single Post
Vechi 16.02.2008, 19:46:13
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Deci vezi Laurentziu de cand a inceput panecumenismul eretic? shi atunci de ce pui toata tarashenia in seama PF Daniel? Poi daca din 1800 shi ceva au inceput, noi doar putem spera sa le vina mintea cea de pe urma cum zice romanul, adica aia pe care o ai dupa pacat, dar inainte de a face pacatul ca sa nu-l mai faci, deci sa te pazeshti. Adica sa nu ajungi sa plangi ca ai greshit ci sa plangi sa ajungi sa nu cazi in aceiashi gresheala cum au cazut altzii inaintea ta... sau sa te ridici din propriile gresheli...:)
N-am nimic cu persoana patriarhului in sine ...in schimb nu pot fi de acord cu ceea ce promoveaza daca altii sunt de acord ..asta e alta mancare de peste ..SA fii Patriarh in acelasi timp ai si o raspundere foarte mare inaintea Lui Dumnezeu...Una este cand esti simplu preot si alta este cand esti patriarh ...Oare nu ne puteam intelege cu catolicii decat numai sa abordam lucruri legate de credinta..Parca am fi la ora de chimie si experimentam si noi diferite substante ca sa vedem reactiille chimice..asa am ajuns sa facem cu rugaciunea in comun..Stai domne sa vedem ce o iesii..Ori iese alba ori iese neagra,ori iese cacialma..Cu credinta nu este de joaca...Nu este un act de comert...sa-i schimbam noi dogmele dupa bunul plac al vremurilor...Ca oamenii vor sa fie in voga cu diversele curente care sunt la ora actuala ..treaba lor..DAr asta nu inseamna ca trebuie schimbata Ortodoxia..si ca trebuie inamolite slujbele ortodoxe cu diveritele erezii...nu-ti comvine Ortodoxia problema ta ..traieste cum vrei Fiecare este liber sa aleaga ...Ca om eu pot face ce vreau si pentru ce am facut voi fi tras la raspundere Dar atunci cand am sub indrumarea mea miloane de suflete va trebui sa dau socoteala pentru ele ce le-am invatat..Unde am dus turma?..Pe cati i-am dus in erezie ..pe cati nu...Cum am pastrat credinta de la mai marii nostri si toate cele...Pentru ca Ortodoxia nu se schimba fratilor dupa vreme .Biseica Ortodoxa este trupul lui Hristos iar Iisus Hristos, ieri si azi si in veci, este acelasi (Evr. 13:8)
Reply With Quote