View Single Post
Vechi 15.01.2016, 11:38:21
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Vechile obsesii antipapale adventisto-iehoviste ies la iveala. Nu ca ar lipsi la ortodocsi, dar acolo imbraca alte forme. Cred ca la sinagoga la care mergeti sambata (sau pe "14 Nissan" ?) subiecte precum "Papa = Antihrist" sau "Iezuitii = Oculta Neagra" revin periodic.

Nu am de gand sa va raspund la toate elucubratiile. De ce sunt elucubratii ? Fiindca aveti opinii despre liturgica fara sa fi deschis vreodata nici macar vreo carte de tip "idiot's guide into Catholic Mass". Acolo, poate ati fi aflat ca nu exista o "mitra papala". Papa poarta, intr-adevar (sau purta, odata) un acoperamant al capului specific numai lui, dar se numeste "tiara". Tiara papala, sau coroana triregna la care face aluzie Poetul cand spune "Papa, cu-a lui trei coroane puse una peste alta" are o cu totul alta simbolistica. Dar, ar fi, deja, prea mult.
Astea nu sant elucubratii domnule Dragomir. Faptul ca dumneavoastra nu intrati nicaieri pe Internet sa vedeti ca nu va obliga nimeni desigur sa vedeti asemenea documentare , etc nu inseamna ca altii nu pot vedea sa ceva. Si oricum mai dai peste asemenea lucruri interesante despre care multi nu stiu nimic si fara sa vrei cand cauti cu totul altceva. Si in privinta tiarei sau mitrei nu are importanta cum se numeste acolo se arata o asemanare in acele gravuri din paganismul babilonian cu ceea ce se poarta ca forma pe capul inaltilor prelati. Deci nu sant elucubratii , sant lucruri adoptate din preistorie , nu inteleg de ce , in mod voit , constient , sau nu se putea evita asa ceva , aici este interesant. Si oricum ar fii si daca nu credeti , am citit ca exista o colaborare atat a Bisericii Ortodoxe stramosesti si a celei Catolice cu Masoneria si in trecut si astazi.
Reply With Quote