View Single Post
Vechi 15.01.2016, 16:40:56
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Draga Cezar, eu am vazut ca de cateva mesaje ma tot intepi si o iei pe cararile tale din trecut. Ultima data am ales sa nu-ti raspund netinand cont de jignirile tale. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=90 Dar, cum iti stiu caracterul, stiu ca tu o sa continui si mai si daca nu-ti raspund. Am observat ca sunt si oameni cu un caracter mai slab, care cauta sa domine, iar cand prin putina putere asupra cuiva se comporta si mai agresiv, e tipul ala de putere al oamenilor mici, care trebuie sa aiba o putere de genul asta ca sa se simta echilibrati (sper ca apreciezi ca am atins si cateva idei din psihologie).
Acum citeste, te rog, cu atentie, ca sa nu trebuiasca sa repet. La ultimul mesaj de pe acel topic nu ti-am mai raspuns pentru ca am vazut ca tu intelegi totul gresit, chiar invers. Tu crezi ca mandria e smerenie, vorbesti de dragoste, dar te comporti exact invers. Parca totul vezi pe dos. Chiar si "a judeca" si ce inseamna fariseul intelegi pe dos. Nu fara legatura cu credinta ta, care te face sa ai un alt tip de gandire si un alt duh. Practic nu avem cum sa ne intelegem in nimic ce tine de credinta, aproape totul vezi gresit.
Mai rau e ca tu incerci cu agresivitate sa incerci sa-mi impui conceptiile tale si credinta ta, ambele gresite. In niciun caz nu vreau sa ader la credinta ta si dragostea si smerenia pe care le propovaduiesti doar din vorbe tin mai mult de fariseism. Fariseul era cel ce propovaduia toate calitatile, dar el facea invers (si nu cum vad ca ai inteles tu, cel care respecta tipicar traditia din acea vreme).
In legatura cu subiectul de fata, nu ma intereseaza evolutionismul tau teist, la fel si toate credintele tale gresite. Tine-le pentru tine, daca vrei propovaduieste-le, dar nu ma mai ataca pe mine doar ca sa mi le impui si mie sau ca sa ma faci sa nu le scriu pe cele adevarate.
In concluzie, cum ti-am mai zis si alta data, nu avem cum sa ne intelegem in privinta credintei, credem lucruri diferite, tu esti afectat de o alta intelegere, ca te face sa ai chiar si un mod de a gandi lucrurile diferit (si gresit, in opinia mea). Cum ti-am spus si data trecuta, singurul lucru unde ne putem intelege este sa te rog sa te rogi si pentru mine.
Cătălin dragă, așa cum ți-am spus de nenumărate ori tu prefaci în laboratorul tău mintal, după o logică extrem de rigidă și precară, tot ce vine de la mine și de la alții.
Eu nu pot influența acest proces, ține de particularitățile tale personale bătute-n cuie.
Tot ce pot să fac, atunci când miopia și fixismul tău mă scot din sărite, este să îți mai trag câte o ironie. Asta ca urmare a faptului că toate celelalte încercări, masiv repetate, au eșuat.
Cât privește modul cum văd eu lucrurile, fii liniștit: nu ai nici o șansă să-mi descifrezi mesajele pentru că îți lipsesc uneltele. Poți doar să pocești textul meu, în mod interpretativ și închistat-rigid.
Sănătate și veselie!
Reply With Quote