| 
				 Luca 13, 19-29 

Asemenea  este grăuntelui de muștar pe care, luându-l, un om l-a aruncat  în  grădina sa, și a crescut și s-a făcut copac, iar păsările cerului  s-au  sălășluit în ramurile lui. Și iarăși a zis: Cu ce voi asemăna  împărăția  lui Dumnezeu? Asemenea este aluatului pe care, luându-l,  femeia l-a  ascuns în trei măsuri de făină, până ce s-a dospit totul. Și  mergea El  prin cetăți și prin sate, învățând și călătorind spre  Ierusalim. Și I-a  zis cineva: Doamne, puțini sunt, oare, cei ce se  mântuiesc? Iar El le-a  zis: Siliți-vă să intrați prin poarta cea  strâmtă, că mulți, zic vouă,  vor căuta să intre și nu vor putea. După  ce se va scula stăpânul casei  și va încuia ușa și veți începe să stați  afară și să bateți la ușă,  zicând: Doamne, deschide-ne! - și el,  răspunzând, vă va zice: Nu vă știu  de unde sunteți, Atunci voi veți  începe să ziceți: Am mâncat înaintea  ta și am băut și în piețele  noastre ai învățat. Și el vă va zice: Vă  spun: Nu știu de unde sunteți.  Depărtați-vă de la mine toți lucrătorii  nedreptății. Acolo va fi  plângerea și scrâșnirea dinților, când veți  vedea pe Avraam și pe Isaac  și pe Iacov și pe toți proorocii în  Împărăția lui Dumnezeu, iar pe voi  aruncați afară. Și vor veni alții de  la răsărit și de la apus, de la  miazănoapte și de la miazăzi și vor  ședea la masă în împărăția lui  Dumnezeu.

__________________Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
 (Părintele Alexander Schmemann)
 |