Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Ar fi bine daca ar citi Biblia dar eu vad ca isi pierd timpul uitandu-se la svastici pe youtube sau citind cartea nu stiu carui ins. Dupa care bineinteles ca intra pe forumuri ortodoxe pretinzand ca-s ortodocsi dar ca au niste nelamuriri. 
|
Pai oricum nelamuriri sant , se vad din orce documentar vizionezi , oricine isi poate da seama de asta. Iar despre cartea domnului Gabriel Gheorghe nu am ce sa mai amintesc , o poate avea cine vrea daca o vrea. Acolo scrie la capitolul despre originea cuvantului ,,Craciun,, ca primii crestini(?) , nu au sarbatorit deloc nasterea Mantuitorului. Altceva ce ne mai trebuie daca asta e un lucru adevarat care nu poate fii contestat de nimeni.Si nu inteleg ce e rau sa te uiti pe Youtube la asemenea documentare despre originile si simbolistica stramosilor nostrii. Ba din contra , asa putem vedea si afla multe lucruri pe care inca nu le stiam. Sau sa nu citim cartea nu stiu carui ins , sa o consideram eretica , sau neavenita sau cum. Astea sant carti de cultura generala , de istorie etc, si nu cartile unor alte culte asa ca,,,,,. In urma vizionarii documentarului cu Zvastica dacica sau cele cu ,, Noi Aryanii daci,, invatam tocmai spiritualitatea stramosilor nostrii , si vedem ce s-a preluat de catre Biserica in ritualurile sale. Aici dupa cum se poate vedea din documantare , Biserica este cea care a preluat si duce mai departe simbolistica traco-geto-daca , atat prin gesturile sale , ritualuri , traditii , simbolistica etc. Asa s-a intamplat nu e o rusine. Chiar daca din punct de vedere scriptural este total opusul.