stefan, eu cred ca amandoi, si tu si prietena ta, aveti nevoie de mai multa Credinta care sa va salveze din mreaja gandurilor ca sinuciderea este un simplu act care va scuteste de suferinta. pentru asta trebuie sa va apropiati de Biserica, asta implicand si faptul ca e bine sa mergeti cat mai des la biserica, unde se intampla lucruri minunate in timpul Sfintei Liturghii. daca pe ea nu o sperie faptul ca poate ajunge in iad daca se va sinucide, oricat de "bine motivata" ar fi (desi probabil "a privit iadul" de multe ori in momentele prea dureroase prin care a trecut de a ajuns sa gandeasca in acest mod), inseamna ca problema ei e mai grava, dar daca ii esti aproape nu te speria, roaga-te pentru ea si poate ajungi mai des si la biserica unde sa o treci mereu pe pomelnic - rugaciunile preotilor si ale calugarilor ar putea-o ajuta foarte mult. acum, ca o idee ce sa faci mai practic ca sa o ajuti poate mai mult sa-si schimbe viziunea asupra vietii ei, citeste cartea Maicutei Siluana, "Mestesugul Bucuriei", si daca crezi ca ii va fi de folos recomanda-i-o si ei. sau daca gasesti ultima carte tot de Maicuta, "Unde-ti este bucuria, omul lui Dumnezeu" - de fapt nu stiu daca a aparut in librarii, dar am citit un capitol postat pe site-ul Maicutei,
http://www.sfintii-arhangheli.ro/. Domnul sa va aiba in grija Sa pe amandoi si sa-ti dea curaj si intelegere sa-i poti arata si ei ca viata poate fi traita cu bucurie si liniste chiar daca problemele par prea grele. si Maicuta Domnului sa va managaie pe amandoi cand va simtiti poate prea singuri - desi Il aveti mereu pe Dumnezeu, trebuie doar sa indrazniti sa Il cunoasteti mai bine.