View Single Post
Vechi 21.01.2016, 11:40:26
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Antonia, ai dreptate, in mare parte. Ok, acum avem cu totii o pozitie rezonabila. Eu nu sunt antisemit, ci neomarcionit. Adica iubesc evreii, si sunt foarte sincer cand scriu asta. De ce ii iubesc? eh, poate voi deschide un topic nou despre asta. Insa entiatea care cere asasinate si instiga la omor grav si deosebit de grav in VT....nu pot, in ruptul capului, sa o asimilez cu Ha-Shem, Cel Care a creat lumea. In toate religiile, adica in crearea si functionarea tuturor, au avut rol si Dumnezeu si Michiduta.
Exista un fir rosu al iubirii si intelepciunii, care vine de la Enoch, si poate mai devreme, si strabate toate credintele si grupurile umane importante. Este de fapt constientizarea Legii Firii, mult mai veche decat Torah. Si exista un fir rosu al dementei fanatice, religioase sau ideologice, putin importa, care este prezenta in toate grupurile umane, si care a geenrat toate genocidele si razboaiele de masacrare de pe planeta asta, de la genocidele din VT pana la Holocasut, cruciadele baltice, genocidul armean si vechiul (1915) si actualul genocid siriac. Si este ceva atat de neuman, de animalic cu nuante/influente demonice evidente, acest al doilea tip de gandire! Patternul e acelasi: niste samani/prooroci/preoti/activisti/muftii/etc., incep sa aiba viziuni, sa intre in vria dementa a agitatiei religioase, ceea ce, ca ex-ppasionat de etologie, nu poate sa nu imi aduca aminte de latratul instigator al liderilor de haita sau de semnalul chimic dar de cercetasii furnicilor nomade: "Hau-hau-hau, zeul/zeii/spiritele au vorbit: nise porunceste sa ii omoram pe aia de acolo, si sa le luam teritoriul/femeile/banii, si sa distrugem copiii lor si cetatile lor". Ma rog, e o deviza spusa in sens larg. La cruciadele baltice, roul animalului instigator a fost preluat acel Papa care a predicat impunerea crestinismului cu forta asupra unor oameni nevinovati, care nu le facusera nici un rau, ca "hau-hau, trebuie sa stapanaim lumea, si deiologia noastra o data. cu noi". Sau in cazul Conquistei, cand s-au trezit spaniolii si portughezii, si mai tarziu si altii, ca trebuie neaprat sa ii "crestineze" pe nativii celor doua Americi, si sa ii aduca la "fericirea" de a se aglutina duminica la biserici pentru o portie de paine nedospita. Adunarea unor omaeni si frenezia lor sub un stindard si pentru un ideal, ami mult sau putin doar o masca pentru foarte pamantesti lacomii, mai ales daca implica violenta fizica, este ceva ce imi provoaca cel mai adanc dezgust. Viermii Tubifex care ase strang ca un organism unic, cand sunt amenintati, sunt de departe deasupra umanilor care se aduna si se intarata reciproc prin ritualuri (vezi sfintirea tancurilor rusesti de catre patrairhul Kiril, sau prediciele muftilor sunniti sauditi, sau predicile unor anume rabini care intaratau colonistii la gonirea palestinienilor, sau invers, predicile unor muftii legati ideologic si material de Hamas, care instigau la exterminarea evreilor, sau alte intaratari si latraturi de felul acesta), spre eficienta in genocid.
On-topic: ce face Barnervernat e acelasi lucru, dar in cheie ultrasecularista. Tot organizare, tot fanatism, tot scop unic si gandire limitata, si asa mai departe.
Cum am zis, modus vivendi al uni familii care traieste cumva ca primii pastori ai Reformei ma amuza pprin fanatismul domestic si pasnic pe care il contine. Repet, este un faantism beningn. DACA se poate vorbi de fanatism la educatia data de sotii Bodnariu copiilor lor. Insa fanatismul acelei organizatii...este deja dementa.
Ii respectam deja pe penticostali. Acum insa, respectul meu pentru ei a crescut exponential.