View Single Post
Vechi 17.02.2008, 10:46:43
IlIegh
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ancah
Ma bucur ca ti-ai gasit religia preferata.
Daca crestinismul nu te lasa sa cercetezi (cum crezi tu in mod eronat), nu-i nimic, budismul nu te lasa nici sa gandesti!
De fapt nu e chiar religie. E o metoda de imbunatatire. Nu neaga si nu intra in conflict cu nici o religie sau credinta.

Pur si simplu se muleaza mai bine pe nevoile mele decat metodele crestine (pentru ca si Crestinismul are metodele proprii de ridicare spirituala). Eu am ajuns singur la identificarea unor probleme si am intuit modul de rezolvare a acestora independent de orice religie. Am constatat ca ceea ce am intuit eu a fost descoperit deja de mii de ani si actualmente este aplicat de 400 de milioane de oameni din toata lumea.

Dupa cum am spus in primul post din acest topic, existenta unei lumi supranaturale nu trebuie sa fie preocuparea mea principala (oricum nu as avea nici un control asupra acestui fapt), ar fi un motiv in plus de stres, asa cum va stresati voi in permanenta cu iadul, care desi ar putea exista, nu puteti sa faceti nimic pentru a-l controla, ci doar pentru a-l evita. In acest proces de evitare a iadului, ideea de iad este un impediment, un factor de stres suplimentar, care va va ingreuna procesul de purificare.

Motivatia purificarii trebuie sa vina din interiorul vostru, nu din exterior (frica de iad). Este o idee intalnita si in Crestinism.

Ca sa rezum, nu neg nici o religie, nu neg existenta unui creator suprem, ci doar aleg sa nu ma preocupe ceea ce este peste puterea mea de intelegere si este in afara controlului meu direct. In schimb aleg sa ma concentrez asupra ceea ce pot sa schimb, si anume nivelul meu spiritual, constiinta mea, comportamentul meu propriu. Poate ca Dumnezeu vede si apreciaza acest lucru, dar din nou, nu ma intereseaza din moment ce nu pot avea control direct asupra acesui lucru, e la latitudinea Lui, si asa trebuie sa ramana ("Faca-se voia Ta", nu-i asa?).
Reply With Quote